• Attracties
  • Kasteel
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed

Aan de poort van de Ardennen, in het onvergelijkbare decor van het 17e-eeuwse Kasteel van Harzé, vertelt het Maalderij- en Bakkerijmuseum het buitengewone avontuur van het brood.

Van de tarweoogst tot het bakkersatelier, kom je alle geheimen te weet van de productie in de rustieke sfeer van de voormalige bijgebouwen van het kasteel.

Wat is er te zien in het Maalderijmuseum?

  • Reconstructie van een authentieke watermolen
  • Hydraulische kracht voor het verplaatsen van maalstenen en tandwielen
  • Buitengewone of onbekende objecten

Brood maken

In juli en augustus, op zon- en feestdagen, heb je de mogelijkheid om een broodbakkersdemonstratie bij te wonen in het bakkersatelier. Voor groepen is het ook mogelijk om deel te nemen aan een workshop.

Routebeschrijving met de auto, te voet of op de fiets

Ontdek het Kasteel van Harzé en de andere forten van de Ourthe-vallei door ons wandelboekje te downloaden!

Bezoekers met speciale behoeften

Deze attractie biedt faciliteiten en/of activiteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

Er is ook een breed scala aan officieel gecertificeerde Access-i activiteiten en plaatsen in Wallonië.

Een authentiek bezoek waar je alle geheimen van de bakkers leert kennen!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Interne catering - Verblijfsservice

Voorzieningen

Daglicht - Didactisch materiaal op aanvraag - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking - Restaurant - Wifi

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden