• Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Het kasteel van Acoz ligt midden in de vallei van de Biesme, te midden van een park met tuinen, vijvers, landerijen, bossen en heuvels. Het bestaat uit een Z. en een O. vleugel en uit een NW. toren.

Het kasteel vormde het een grote vierhoekige verstevigde burcht. In de 12de E staat Acoz te boek als een bezit van de abdij van Floreffe. Vanaf 1543 wordt het landgoed voor 2 eeuwen eigendom van de familie Marotte. In 1629 wordt de familie tot de adelstand verheven. In 1760 gaat het goed naar de familie van Michel-Joseph d'Udekem. In 1860 ten slotte, wordt het kasteel verkocht aan de familie Pirmez. In 2001 verwierf Tony Cammaert, antiquair van de Grote Zavel in Brussel en specialist in Japanse kunst, het kasteel. Sindsdien restaureert hij met de grootste zorg het hele kasteel en het domein.

Het is onze droom om niet alleen een prestigieuze locatie voor evenementen te ontwikkelen, maar vooral een polyvalente kwaliteitsvolle locatie. Concerten, spektakels, tentoonstellingen, maar ook conferenties, seminaries, verjaardagen, huwelijken worden in een betoverend kader georganiseerd.

Contact

Rue de Moncheret 34,6280Acoz
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Daglicht - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden