• Attracties
  • Kasteel
  • Bouwkundig erfgoed

Het Kasteel van Acoz werd in 2001 overgenomen door antiquair Tony Cammaert en biedt sindsdien onderdak aan verschillende culturele evenementen, waaronder een Antiekgalerij.

Geschiedenis van het kasteel

Het Kasteel van Acoz ligt in het hart van de Biesmevallei, in een park met tuinen, vijvers, weiden, bossen en heuvels. In het verleden vormde het een grote versterkte vierhoek. In de 12e eeuw wordt het land van Acoz genoemd als landerij van de abdij van Floreffe.

Het werd in 1543 eigendom van de familie Marotte en bleef dat gedurende twee eeuwen. De familie Marotte werd in 1629 tot de adelstand verheven. In 1760 ging het over naar de familie van Michel-Joseph d'Udekem. Uiteindelijk werdhet kasteel in 1860 verkocht aan de familie Pirmez.

In 2001 kocht Tony Cammaert, antiquair en kenner van de Grote Zavel in Brussel, gespecialiseerd in Japanse kunst, het Kasteel van Acoz en begon er met de renovatie.

Culturele evenementen

In de loop van het jaar worden verschillende evenementen georganiseerd: 

  • festivals
  • herdenkingen
  • theaterstukken
  • open dagen
  • concerten

Bovendien is de Antiekgalerij het hele jaar door op afspraak geopend.

Aarzel niet om een kijkje te komen nemen! 

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Daglicht - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden