• Attracties
  • Waterattractie
  • Industrieel erfgoed
  • Sport & Ontspanning
  • Riviertoerisme

De kanaallift van Strépy-Thieu, op het Centrumkanaal, is de tweede grootste bootlift ter wereld. Beleef een unieke ervaring door naar de top van deze betonnen en metalen kolos te klimmen, meer dan 100 m hoog!

Het netwerk van de Belgische binnenscheepvaartwegen voorzien op 1350 ton vergde de bouw van de 2e grootste bootlift ter wereld, met een hoogteverschil van 73,15 m. Dit uizonderlijke bouwwerk is toegankelijk voor bezoekers.

Boottocht

Elke zondag van mei tot eind augustus, 4 vertrekken per dag voorzien. Kom dit hoogteverschil per boot oversteken.

Nieuw: de expo "Waterwegen van vroeger, nu en morgen"

Het nieuwe Interpretatiecentrum, ingehuldigd op de 8e verdieping van de kanaallift van Strépy-Thieu in maart 2019, toont:

  • het verleden: de ontwikkeling van de binnenscheepvaart in België en de geschiedenis van de binnenvaart
  • het heden: de economieën in verband met dit transportmiddel, evenals uitzonderlijke kunstwerken in Wallonië en wereldwijd en die boten doen vliegen!
  • de toekomst: een blik op de toekomst van de waterwegen en het Europese kanaalnetwerk

Een gepassioneerd interactief middel!

Bezoekers met specifieke noden

De lift biedt speciale faciliteiten en/of activiteiten officieel Access-i-gecertifieerd. Bekijk de gedetailleerde fiche voor alle informatie om je bezoek te plannen.

Weet dat er ook in de rest van Wallonië en brede waaier aan Officieel Access-i gecertifieerde activiteiten en plaatsen zijn.

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

VOIES D'EAU DU HAINAUT ASBL: Centrumkanaal, Liften

- 10%
op de individuele toegangsprijs
Geldigheidsdatum: van 01-01-2021 tot 31-12-2021

Geldig voor de volgende activiteiten (eventueel combineerbaar, maar een kortingsbon per site meenemen): bezoek en expo van de scheepslift (kortingsprijzen: volwassenen: € 7,20, senioren en kinderen van 13 tot 18 jaar: € 5,85, kinderen van 4 tot 12 jaar: € 4,05), boottocht heen-en-terug op het Centrumkanaal (kortingsprijzen: volwassenen: € 13,50; senioren en studenten: € 11,25; kinderen van 4 tot 12 jaar: € 9).
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2021 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
In geval van een online reservering raden wij je aan om vooraf per e-mail of telefoon contact op te nemen met de exploitant om te weten te komen hoe je van dit aanbod kan genieten.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden