pdf

Kanaallift van Strépy-Thieu, rivierpareltje in Wallonië

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Waterattractie
  • Industrieel erfgoed

De kanaallift van Strépy-Thieu, op het Centrumkanaal, is de tweede grootste bootlift ter wereld. Beleef een unieke ervaring door naar de top van deze betonnen en metalen kolos te klimmen, meer dan 100 m hoog!

Het netwerk van de Belgische binnenscheepvaartwegen voorzien op 1350 ton vergde de bouw van de 2e grootste bootlift ter wereld, met een hoogteverschil van 73,15 m. Dit uizonderlijke bouwwerk is toegankelijk voor bezoekers.

Boottocht

Elke zondag van mei tot eind augustus, 4 vertrekken per dag voorzien. Kom dit hoogteverschil per boot oversteken.

Nieuw: de expo "Waterwegen van vroeger, nu en morgen"

Het nieuwe Interpretatiecentrum, ingehuldigd op de 8e verdieping van de kanaallift van Strépy-Thieu in maart 2019, toont:

  • het verleden: de ontwikkeling van de binnenscheepvaart in België en de geschiedenis van de binnenvaart
  • het heden: de economieën in verband met dit transportmiddel, evenals uitzonderlijke kunstwerken in Wallonië en wereldwijd en die boten doen vliegen!
  • de toekomst: een blik op de toekomst van de waterwegen en het Europese kanaalnetwerk

Een gepassioneerd interactief middel!

Bezoekers met specifieke noden

De lift biedt speciale faciliteiten en/of activiteiten officieel Access-i-gecertifieerd. Bekijk de gedetailleerde fiche voor alle informatie om je bezoek te plannen.

Weet dat er ook in de rest van Wallonië en brede waaier aan Officieel Access-i gecertifieerde activiteiten en plaatsen zijn.

Praktische informatie

Duur

Minimumduur1:00
Maximumduur1:30

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Winkel/boetiek
  • Parking autocar
  • Parking tweewielers
  • Parking

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.