• Attracties
  • Industrieel erfgoed

Dit openluchtmuseum legt de werking uit van de manuele stuwdam en leert je meer over het beroep van sluiswachter. Vrije toegang het hele jaar door.

Tentoonstelling over de oude stuwdam van Hastière

Het interpretatiecentrum, bestaande uit didactische borden en authentieke voorwerpen van dit oude bouwwerk, legt de werking uit van de manuele stuwdam en wat het beroep van sluis- en stuwdamwachter inhield voor de elektromechanische modernisatie.

De laatste stuwdam met naalden en kleppen

Dit waterbouwwerk, gebouwd in 1880, was in gebruik tot in 2001 in de Haute-Meuse. Hij werd vervangen door een compleet automatische stuwdam na de modernisering van de stuwdammen van de Haute-Meuse.

De vistrap

De vistrap is een bouwsel dat de vissen helpt om verschillende obstakels op de rivier, zoals stuwdammen, te overkomen. Ze bestaat uit een serie bassins op verschillende hoogtes, net een soort ladder. Dankzij dit systeem kunnen de vissen makkelijk rondzwemmen en beter migreren, zoals de zalm.

Bezienswaardigheden

Terwijl je rondwandelt in de Maasstreek, bezoek dan ook de villa 1900 van het gezellige dorp Waulsort, bloeiende badstad aan het begin van de 20e eeuw, en steek de Maas over op een bootje in het gezelschap van de veerman van de rivier om je wandeling verder te zetten op de andere oever.

Rue du Centenaire, 96,Hastière
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden