Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Museum of interpretatiecentrum

Beleef het Carnaval van Binche alsof je er zelf bij was. Dompel je onder in deze unieke folklore die erkend is door Unesco.

Nieuw

Het museum biedt je een nieuw bezoek dat je zintuigen zal prikkelen, het Interpretatiecentrum van het Carnaval van Binche. Deze ruimte is de opvolger van de oude galerij uit 1975.

Het Interpretatiecentrum is opgevat als een participatief parcours dat je aanmoedigt om het carnaval te bekijken, aan te raken, te beluisteren en zelfs te voelen.

Collectiestukken, nooit eerder getoonde archieven, getuigenissen, geluidsfragmenten, foto's, films, ... helpen je de geschiedenis en het verloop van dit ongelooflijke traditionele evenement te begrijpen.

Een levend museum

Het museum organiseert ook:

  • ongeziene tijdelijke tentoonstellingen
  • workshops
  • rondleidigen
  • activiteiten voor volwassenen, gezinnen en kinderen

De maskers

Dit is ongetwijfeld een wereldwijde culturele traditie: het carnaval dat het einde van de winter in Europa begroet, mysterieuze gebruiken op het Afrikaanse continent, de raadselachtige ceremonies van Noord- en Latijns-Amerika, om nog maar te zwijgen van de tradities in Azië en andere riten in Oceanië. Wat hebben deze festiviteiten gemeen? Het masker!

Het bestaat uit verschillende materialen en vormen en wordt op diverse manieren gebruikt. Ontdek alles over de maskers en de kostuums in het Internationaal Carnavals- en Maskermuseum.

Bezoekers met speciale behoeften

Deze attractie biedt faciliteiten en/of activiteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde fiche, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

Weet dat er ook in Wallonië een breed scala aan officieel Access-i gecertificeerde activiteiten en plaatsen zijn.

Na je bezoek zal je begrijpen waarom het Carnaval van Binche door Unesco erkend is als immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid.

INTERNATIONAAL CARNAVAL- EN MASKERMUSEUM

- 50%
op de individuele toegangsprijs
Geldigheidsdatum: van 01-01-2020 tot 31-12-2020

Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2020 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.

Gesloten op 28/11/2020
Rue Saint-Moustier 10,7130Binche
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL - RU

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden