pdf

Huis voor Toerisme van Picardisch Wallonië

  • Huis voor Toerisme van Picardisch Wallonië, agentschap Doornik
  • Huis voor Toerisme van Picardisch Wallonië, agentschap Doornik
  • Huis voor Toerisme van Picardisch Wallonië, agentschap Doornik
  • Huis voor Toerisme/Toeristische dienst

Picardisch Wallonië is een grote groene en gastvrije regio met 330.000 inwoners. De streek bevindt zich op een boogscheut van Rijsel, Brussel, Bergen en Kortrijk.

Wandel- en fietskaarten te koop bij La Boutique de Wallonie

Picardisch Wallonië biedt zijn inwoners en bezoekers ruime plekken met openluchtanimatie en vele feestelijke en gezellige evenementen. Ook biedt de regio heel wat mogelijkheden om te sporten. Zo kan je fietstochten ondernemen dankzij het fietsnetwerk van 1600 km aan knooppunten in een ongerepte en natuurlijke omgeving.

In de regio bevinden zich ook 700 km aan wandelroutes die je de regio laten ontdekken, waaronder een netwerk van 350 km dat bewegwijzerd is met knooppunten in het Pays des Collines.

In de regio bevinden zich ook 2 natuurparken en 2 parkhuizen. Picardisch Wallonië nodigt je uit om de bezienswaardigheden te ontdekken van de gemeentes Antoing, Ath, Beloeil, Bernissart, Brugelette, Brunehaut, Celles, Chièvres, Ellezelles, Edingen, Flobecq, Frasnes-lez-Anvaing, Lessen, Leuze-en-Haunaut, Mont-de-l'Enclus, Pecq, Péruwelz, Rumes, Silly, Doornik.

Wandelkaarten zijn beschikbaar op www.wapishop.be.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.