• Huis voor Toerisme/Toeristische dienst

In Virelles heeft de natuur de oevers van een kunstmatige vijver van 90 hectaren overwonnen. Ontdek een zeer innemend stukje van Henegouwen.

Het is een van de grootste rietvelden van Wallonië en geeft beschutting aan tal van dier- en plantsoorten.Zonder enige twijfel een zeer aantrekkelijk plekje in Henegouwen.

Het Land van Chimay-Eau d'Heure, Natuur en Gastronomie Het station van "Eau d'Heure", op de grens van de provincie Henegouwen en de provincie Namen, nodigt je uit om een waaier aan sporten te beoefenen in een ongerepte natuur op de oevers van de 5 grootste meren van België.

Achter de stuwdammen kan je de steile straatjes van Chimay ontdekken, die leiden naar het Kasteel, een prachtig Prinselijk domein met een bewonderenswaardig Italiaans theater. Als je de overheerlijke keuken van het Land van Chimay wil testen, moet je bij de herberg van Poteaupré zijn, waar je kan proeven van het trappistbier, de kazen uit Chimay, charcuterie en traditionele gerechten.

Het Huis voor Toerisme van Le Pays des Lacs omvat de gemeentes Anderlues, Beaumont, Cerfontaine, Chimay, Couvin, Doische, Erquelinnes, Florennes, Fontaine-l'Evêque, Froidschapelle, Ham-sur-Heure/Nalinnes, Lobbes, Merbes-le-Château, Momignies, Philippeville, Sivry-Rance, Thuin, Viroinval en Walcourt.

Route de la Plate Taille, 99,6440Boussu-Les-Walcourt
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden