• Huis voor Toerisme

In het hart van Wallonië zal de Maas je versteld doen staan...De Maas neemt je met haar slingerende bochten mee langs prachtige natuurlandschappen.​​​​​​

Ben je op zoek naar authenticiteit, maar wil je ook verwonderd zijn, ga dan op verkenning in onze dorpen en steden en laat je verleiden door de charmes van de Maasstreek en ondervind de Naamse gezelligheid in levenden lijve. 

Laat je de geschiedenis van de Citadellen, kastelen en middeleeuwse ruïnes vertellen. Verdiep je in de geschiedenis van onze imposante burchten.

In de loop van de geschiedenis heeft de Maasvallei belangrijke figuren, culturele tradities en gewoontes voortgebracht. Adolphe Sax de uitvinder van de saxofoon werd geboren in DinantFélicien Rops is een Naamse schilder, illustrator en graveur van het bekende "Pornocratès", het Maison Leffe en zijn overheerlijke internationaal bekende bier, de Ardense keramiek of zelfs de [node|10598|aardbeien van Wépion].

Wandelen, uitrusten, en genieten

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de verschillende wandel-, fiets- en paardrijtochten langs de weides, wouden, rivieren of wegen in de streek. Herbron jezelf en snuif de plattelandslucht op.

Ontspan op jouw eigen tempo op het water... vaar de Lesse af in een kajak, geniet van een cruise op de Maas of huur een klein bootje zonder vergunning. 

De Maasvallei biedt ook een waaier aan verblijfsmogelijkheden aan.

Overal vind je gerechten die je doen watertanden, van gastronomische restaurants tot gezellige bistro's. De streekproducten zijn de echte schat van de Maasvallei: Dinantse koek, Biétrumés (zachte karamellen), bieren, wijnen, kazen, escargots, aardbeien... Ze zullen je smaakpapillen verwennen. 

Treed de Vallei van de Maas in het Land van Namen en Dinant binnen!

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden