• Huis voor Toerisme

De Condroz en de Famenne en de 6 gemeentes verwelkomen je in het zuidwesten van de provincie Namen.

Door de verscheidenheid aan streekproducten, wordt deze streek "Vallei van de Smaken" genoemd. Ze bestaat uit Ciney, Gesves, Hamois, Havelange, Ohey en Somme-Leuze die deel uitmaken van de de Bocq- en de Sommevallei.

Ze lopen tussen de Condroz, waar bosrijke heuvels en valleien elkaar afwisselen, en de Famenne die de overgang maakt naar de Ardense hoogvlakten.De streek biedt een ruime keuze aan landelijke verblijven, gastenkamers, kampeerterreinen, en kwaliteitsvolle streekproducten die u terugvindt in de streekrestaurants.

De Vallei van de Smaken is ook een kaasroute en een artiesten- en ambachtenweg, een honderdtal kilometer bewegwijzerde wegen voor wandelaars en fietsers, kwaliteitsverblijven en mooie dorpen die hun charme van vroeger hebben behouden.

Het Huis voor Toerisme helpt je bij de voorbereiding en organisatie van je verblijf: toeristische raadgevingen, brochures, wandelkaarten, mountainbikecircuits en andere informatie.We nodigen je ook uit om enkele streekproducten te ontdekken en te proeven.

Bezoekers met specifieke behoeften

Er zijn aangepaste programma's voor personen met specifieke behoeften.

  • Blinden en slechtzienden: aangepaste rondleiding met een wandeling in het donker om met andere zintuigen op ontdekking te gaan.

Daarnaast zijn er in Wallonië nog een hele reeks activiteiten en locaties met het officiële label "Access-i".

Contact

Place Monseu 23,5590Ciney
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden