• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Industrieel erfgoed

Ontdek het erfgoed van de ijzer- en staalindustrie in een oude fabriek waar nu het Huis van Metaalnijverheid en Industrie van Luik is gevestigd. 

2.500m² vol ontdekkingen van het Luikse industriële erfgoed

Het Huis van de Metaalnijverheid nodigt je uit op een reis doorheen de geschiedenis van de metaal- en staalindustrie die uit de doeken wordt gedaan aan de hand van 9 permanente tentoonstellingen. Een bezoek dat je terug meeneemt in de tijd en je kennis laat maken met de grote namen uit de Luikse industrie zoals Zénobe Gramme of John Cockerill

De wereld van metaalarbeiders, van vroeger tot nu, zelfs de actuele technische vooruitgang zal geen geheimen meer hebben voor jou. 

Animaties en tentoonstellingen

In het museum dat zich in de oude Dothée-fabriek uit 1845 bevindt, kunnen eveneens privé-evenementen of begeleide rondleidingen worden georganiseerd al dan niet in combinatie met een bezoek aan andere bezienswaardigheden in de Vurige Stede

Het Huis van Metaalnijverheid en Industrie organiseert het hele jaar door ook tijdelijke thematentoonstellingen. 

De wagen kan je kwijt in de parking van de Médiacité die slechts op een steenworp van het museum ligt. 

Laat je meeslepen door een deel van de geschiedenis van de Luikse regio!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Externe catering

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Didactisch materiaal ter plaatse

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden