pdf

Huis van Metaalnijverheid en Industrie in Luik

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • 365
  • Industrieel erfgoed

Ontdek het erfgoed van de ijzer- en staalindustrie in een oude fabriek waar nu het Huis van Metaalnijverheid en Industrie van Luik is gevestigd. 

Een ruimte van 2.500m² waar je je kan verdiepen in het Luiks industrieel erfgoed

Het Huis van de Metaalnijverheid nodigt je uit op een reis doorheen de geschiedenis van de metaal- en staalindustrie die uit de doeken wordt gedaan aan de hand van 9 permanente tentoonstellingen. Een bezoek dat je terug meeneemt in de tijd en je kennis laat maken met de grote namen uit de Luikse industrie zoals Zénobe Gramme of John Cockerill

De wereld van metaalarbeiders, van vroeger tot nu, zelfs de actuele technische vooruitgang zal geen geheimen meer hebben voor jou. 

Gevestigd in een voormalige fabriek uit 1845.

Trek er op uit en ga met je familie, in groep of met de klas op verkenning op deze enorme site

In het museum dat zich in de oude Dothée-fabriek bevindt, kunnen eveneens privé-evenementen of begeleide rondleidingen worden georganiseerd al dan niet in combinatie met een bezoek aan andere bezienswaardigheden in de Cité Ardente (Luik). 

Het Huis van Metaalnijverheid en Industrie organiseert het hele jaar door ook tijdelijke tentoonstellingen. 

De wagen kan je kwijt in de parking van de Médiacité die slechts op een steenworp van het museum ligt. 

Bezoekers met speciale behoeften

Hier vind je faciliteiten en/of activiteiten met het officiële Access-i label. Raadpleeg de gedetailleerde pagina Access-i, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

Laat je meeslepen door een deel van de geschiedenis van de Luikse regio in het Huis van Metaalnijverheid en Industrie van Luik. 

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Externe catering

Voorzieningen

  • Cafetaria
  • Daglicht
  • Didactisch materiaal ter plaatse
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.