pdf

Huis van de Salmstreek in Vielsalm, thuis van de Macralles

  • Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • 365

In het Huis van de Salmstreek leer je over de geschiedenis, de geologie en de folklore van Vielsalm. Je maakt kennis met de Graven van Salm en de Macralles en loopt door de galerijen voor leisteen en gele slijpsteen. Gele slijpsteen? Wat een vreemde naam! Die komt uit het land van de Macralles, die het parcours beheksen.

Bezoek

Na een didactische film loop je door de geologische en mijngangen van de Salmstreek. Je ontdekt er onder andere een geanimeerde maquette, werktuigen, oude foto's en documenten over de knowhow van de arbeiders in de steengroeve, de mijnwerkers en de ambachtslieden uit de regio. Nadien duik je in een fantasiewereld vol legendes over de Macralles van de Salmvallei.

In de zomer is Zélie, de mascotte van het Huis van de Salmstreek er op woensdag om gezinnen te ontvangen.

Parcours voor kinderen

In het Huis van de Salmstreek is er ook een parcours op kindermaat. Het is een educatief parcours aangepast aan het kinderniveau, in het Frans, Nederlands, Engels en Duits.

 

 

 

Prijs

Individueel

€ 6
€ 4

Groep

€ 5
Gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar

Informatie over de wandeling

Duur

Minimumduur1:00

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Workshops
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.