• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos ligt in de provincie Henegouwen in de omgeving van Doornik (Tournai). Beleef hoe het er in de middeleeuwen aan toe ging in een ziekenhuis in die periode. Ook de bouwstijl zal je aandacht vangen.  

Een beetje geschiedenis

Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos is het oudste hospitaal in Europa. Alix de Rosoit stichtte het Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw in 1242. Het is een van de laatste voorbeelden van volledig op zichzelf staande hospitalen waarvan het geheel, waaronder de boerderij, de tuinen, de ijskelder en het kerkhof, bewaard is gebleven. 

Dit gastvrije middeleeuwse klooster, zijn tuin met 350 geneeskrachtige planten en zijn terras-brasserie in de schaduw van een honderd jaar oude lindeboom zal de hele familie betoveren! Dit hospitaal wordt vaak vergeleken met de Hospices de Beaune in de Franse Bourgogne.

Bezoek: 

  • Kapel in barokstijl
  • Klooster
  • Tuinen met geneeskrachtige planten
  • Ziekenzaal

Een museum vol leven

Verken met een rondleiding de indrukwekkende bouwwerken en de kennis en kunde van de middeleeuwen. Je bezoek verloopt via 4 thema's:

  • Kunst: een tentoonstelling van kostbare en authentieke objecten
  • Architectuur: Een authentiek kader met een immense architecturale diversiteit
  • Geneeskunde en de farmacie: medische instrumenten, farmaceutische collecties
  • Plantenkunde een bijzondere tuin met geneeskrachtige planten

Bezoek dit historische complex dat rijk is aan erfgoed in Lessines!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking - Parking voor motorhomes - Restaurant

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden