• Museum of interpretatiecentrum

Het Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos, in de buurt van Ath en Doornik, in de provincie Henegouwen is een bijzonder museum waar een uniek beeld wordt geschetst van de manier van werken in middeleeuwse ziekenhuizen. 

Een beetje geschiedenis

Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw met de Roos is het oudste hospitaal in Europa. Alix de Rosoit stichtte het Hospitaal Onze-Lieve-Vrouw in 1242. Het is een van de laatste voorbeelden van autarkische hospitalen waar de hele site, waaronder de boerderij, de tuinen, de ijskelder en het kerkhof, bewaard is gebleven. 

Dit hospitaal wordt vaak vergeleken met de Hospices de Beaune. Dit gastvrije middeleeuwse klooster, zijn tuin met 350 geneeskrachtige planten en zijn terras-brasserie in de schaduw van een honderd jaar oude lindeboom zal de hele familie betoveren!

Bezoek: 

  • de kapel in barrokstijl
  • het klooster
  • de tuinen
  • de ziekenzaal

Een museum vol leven

In deze plaats vol mysterie kom je tijdens een rondleiding doorheen 20 kamers meer te weten over 4 verschillende thema's:

  • Kunst: een tentoonstelling van kostbare en authentieke objecten
  • Architectuur: Een authentiek kader met een immense architecturale diversiteit
  • Geneeskunde en de farmacie: medische instrumenten, farmaceutische collecties
  • Plantenkunde een buitengewone tuin met geneeskrachtige planten

Bezoek dit historische complex dat rijk is aan erfgoed in Lessines!

Gesloten op 29/11/2020
Place Alix de Rosoit,7860Lessines
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking - Restaurant

Visites

Audiogids/terminal/mobiele app/tablet - Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden