• Museum of interpretatiecentrum
 • Natuuronderwijs

Het Honingmuseum, een plek om honing en bijen te ontdekken, heet je welkom op de site van het provinciaal domein Le Relais de la Haute Sambre in Lobbes.

Het Honing Museum van Lobbes heeft verschillende tentoonstellingszalen, een honingextractiekamer die voldoet aan de wettelijke normen, een projectieruimte, een animatieruimte voor kinderen, een vergaderzaal voor bezoekers of imkers, een bibliotheek, verschillende glazen kasten, enz.

Ontdek de didactische chalet: vanuit deze beschermde ruimte kan je een imker aan het werk zijn tijdens je bezoek aan een bijenkorf.

Praktische informatie

Openingstijden

 • Juli en augustus: zaterdag en zondag van 14.00 tot 18.00 uur

  Een ervaren imker-gids leidt je door de verschillende afdelingen van het museum 

 • Andere dagen op afspraak

  We verwelkomen ook groepen: scholen, natuurliefhebbers of bedrijven.

 • Tijdens de Open Dagen

  De eerste 2 weekends van juni, van 14.00 tot 18.00 uur: extractie in het openbaar en proeverij van voorjaarshoning.

   

Ander gsm-nummer: +32 (0)475 26 93 46

Verleng je bezoek en boek een hotelkamer, of ga een hapje eten in een brasserie of restaurant. Ideaal voor een dagje ontspanning.

 

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden