• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Monument

Op ongeveer 1,5 km van de Memorial bevindt zich de Hoeve van Hougoumont, een van de meest tragische plekken van de Slag bij Waterloo.

De Hoeve van Hougoumont bevindt zich op enkele minuten van het , je kunt er met een paardenkoets naartoe (elke dag in de zomer, weekends en feestdagen in juni, september en oktober).

Op deze plek, waar een woeste strijd heeft plaatsgevonden, wordt het verhaal van 'de slag tijdens de slag' verteld met behulp van een enorme multimediale installatie van Luc Petit.

Nieuw

Sinds 2020 zijn er terug dieren op de Hoeve van Houogoumont dankzij de opening van een didactische boerderij met een twintigtal kippen, konijnen, geiten, paarden, schapen en varkens!

Ateliers "de hoeve in 1815" (van juni tot oktober) elk weekend en woensdagnamiddag.

De Hoeve van Hougoumont maakt deel uit van het bezoek aan het Mémorial 1815.

Wacht niet langer en ontdek deze plek voor herdenking, reflectie en verzoening!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Kredietkaarten aanvaard

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Niet-roker - Parking - Gemeenschappelijk sanitair

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden