• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Monument

Op ongeveer 1,5 km van het Mémorial bevindt zich de Hoeve van Hougoumont, een van de meest tragische plekken van de Slag bij Waterloo. Met respect voor deze historische site beleef je er een indrukwekkende multimediale ervaring.

De Hoeve van Hougoumont bevindt zich op enkele minuten van het Mémorialmuseum. Tijdens het hoogseizoen brengt een busje je ernaartoe. Op deze plek, waar een woeste strijd heeft plaatsgevonden, wordt het verhaal van 'de slag tijdens de slag' verteld met behulp van een enorme multimediale installatie van Luc Petit.

Een slag die de geschiedenisboeken haalde

De Hoeve van Hougoumont was een verstevigd fort van het 'geallieerde leger' onder het gezag van de Hertog van Wellington. De Franse troepen van Napoleon hebben tevergeefs geprobeerd het fort in te nemen. In deze strijd, die eigenlijk niet meer dan een afleiding moest zijn, kwamen 8000 Franse soldaten tegenover 2000 geallieerden te staan.

Uiteindelijk bleek deze strijd een van de gruwelijkste gevechten van Waterloo te zijn op 18 juni 1815. Victor Hugo praat er uitgebreid over in zijn boek Les Misérables.

Het huis dat je er nu kunt zien is het oude huis van de tuinman.

De Hoeve van Hougoumont maakt deel uit van het bezoek aan het Mémorial 1815.

Contact

Chemin du Goumont,1420Braine-L'Alleud
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Korting

Pass 1815 (Waterloo): 6 attracties van het Slagveld voor € 20/p.

Slechts 1 ticket om 6 attracties en musea van het beroemde slagveld van de laatste slag van Napoleon te bezoeken en 18 juni 1815 te herbeleven in Waterloo, België.

Gesproken talen

Frans

Diensten

Kredietkaarten aanvaard

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Niet-roker - Parking - Gemeenschappelijk sanitair

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden