• Tentoonstelling

Naar aanleiding van de 200e verjaardag van de dood van Napoleon I presenteert het Memoriaal van de Slag bij Waterloo een grote tentoonstelling: 'Van Waterloo tot Sint-Helena, de geboorte van de legende.' Te ontdekken van 5 mei tot 17 oktober 2021.

Een honderdtal voorwerpen om te ontdekken

Het Monument van de Slag bij Waterloo is samengesteld uit talrijke stukken van grote instellingen en particuliere verzamelingen en biedt zowel originele werken als authentieke voorwerpen. Al deze stukken, die de eeuwen hebben overleefd, voeren u 200 jaar terug in de tijd naar Sint-Helena.

  • 4 hoofdonderwerpen in chronologisch thematische gebieden
  • Van de slag bij Waterloo tot ballingschap
  • Napoleons dagelijkse leven in Longwood
  • Thema's van de gevechten met pen en beeld
  • Opening naar de tijd van de held, wanneer Napoleon tot een mythische figuur wordt verheven
  • In totaal zijn er meer dan honderd authentieke voorwerpen te zien, sommige voor het eerst voor het grote publiek!

Een unieke terugkeer naar 200 jaar geleden.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 05 mei tot 17 oktober 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden