• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Museum van het Prinsdom Stavelot-Malmedy stelt een parcours voor dat tegelijk modern, interessant en leuk is over de bijzondere geschiedenis van een staat tijdens het Ancien Régime.

Ontdek welke politieke, economische, religieuze en artistieke invloed het Prinsdom van Stavelot-Malmedy uitoefende op een groot grondgebied dat zelfs verder reikte dan België!

Het Museum van het Prinsdom van Stavelot-Malmedy is ondergebracht in de Abdij van Stavelot waar ook de collecties van 2 andere musea tentoongesteld worden: het Guillaume Apollinaire Museum en het Museum van het circuit van Spa-Francorchamps.

Bereid je bezoek voor

  • De archeologische opgravingen zijn vrij toegankelijk.
  • Alle tickets geven toegang tot alle musea en tijdelijke tentoonstellingen.
  • Rondleiding beschikbaar op reservatie voor groepen en individuele bezoekers.

Bezoekers met specifieke behoeften

Er zijn aangepaste alternatieven voor mensen met een beperkte mobiliteit. Weet dat Wallonië naast deze alternatieven nog veel andere mogelijkheden biedt voor bezoekers met specifieke noden, meer informatie hierover vind je op: erkende plaatsen en activiteiten met een officieel « Access-i » label.

Contact

Open op 20/01/2021
Abbaye de StavelotCour de l'Abbaye 1,4970Stavelot
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Korting

Museumpas, meer dan 170 Belgische en Waalse musea voor slechts € 59

Met de museumPASSmusées krijg je voor slechts € 59 een jaar toegang tot meer dan 170 musea in België en Wallonië.

Gesproken talen

Duits - Engels - Frans - Nederlands

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking - Restaurant

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden