• Folklore en traditie

De vreugdevuren zijn hier een goed ingeburgerde traditie. Kom het wintermannetje verbranden en verwelkom de lente in Bouge, vlak bij Namen!

De 1e vastenzondag (of de Quadragesima) werd tevens de zondag van de "Brandons", van de "Escouvillons", of van de "Feûreû" genoemd: het stro dat om de stokken werd gewonden waarmee de fruitbomen werden geslagen om ze vruchtbaar te maken.

Mis deze spectaculaire taditie van de landelijke folklore niet en kom naar het gezellige "Vreugdevuur" van Bouge. Een vuurwerk sluit de ceremonie af.

Dit spektakel zet je in vuur en vlam!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand februari 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden