• Folklore en traditie

De vreugdevuren zijn hier een goed ingeburgerde traditie: kom het wintermannetje verbranden en verwelkom de lente in Bouge.

De 1e vastenzondag (of de Quadragesima) werd tevens de zondag van de "Brandons", van de "Escouvillons", of van de "Feûreû" genoemd: het stro dat om de stokken werd gewonden waarmee de fruitbomen werden geslagen om ze vruchtbaar te maken.

Kom dus naar het het belangrijkste vreugdevuur van België! Folkore en volksplezier vormen de rode draad. Een vuurwerk sluit de ceremonie af.

Contact

Point de VueRue de l'Institut,5004Bouge
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand februari 2021 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden