pdf

Het Universitair Aquarium-Museum van Luik | Magische duik in de onderwaterwereld

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Classification officielle d'une attraction en Wallonie : 4 soleils
  • 365
  • Dierenpark/zoo/aquarium
  • Natuuronderwijs

Het Aquarium-Museum is een plek waar de bezoekers een rijke collectie levende waterdieren en inerte specimens van grote wetenschappelijke, historische, artistieke of erfgoedwaarde kunnen ontdekken.

Maak kennis met bijna 20.000 exemplaren uit de wereldwijde wateren. Maak kennis met meer dan 150 verschillende soorten waterdieren in zo'n 50 aquaria die zijn opgezet om de natuurlijke biotoop van hun bewoners zo nauwkeurig mogelijk te reproduceren. Zonder de zwartpuntrifhaai, de tropische lagune, de koralen...te vergeten.

In de "TreZOOr"-ruimte kan je specimens van grote wetenschappelijke, historische of artistieke waarde observeren: wasmodellen, prestigieuze Blaschka-collectie, uitgestorven soorten, genaturaliseerde exemplaren...

Voor gezinnen

Voor de allerkleinsten tot 5 jaar is de speelruimte Les petits Zozoos dé plek waar ouders en kinderen verschillende activiteiten kunnen uitvoeren: zich vergelijken met dieren, hun houding imiteren, de verborgen dieren vinden, spelen, zich ontspannen...

Kinderen (6 - 12 jaar) vinden het leuk om oog in oog te staan met hun tekenfilmhelden (Nemo, Dory en hun vriendjes, Julian de Maki, de maki...) en proberen de dieren te herkennen!

Tieners (13-18 jaar) kunnen hun kennis van de waterwereld op een leuke manier vergroten en zich afvragen wat de bedreigingen zijn waarmee bepaalde soorten te kampen hebben...

Bezoekers met speciale behoeften

Dit museum biedt voorzieningen of faciliteiten voor mensen met speciale behoeften. Aangezien deze structuur niet gecertificeerd is als Access-i, nodigen wij je uit om rechtstreeks contact op te nemen met het museum over de werkelijke toegankelijkheid.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat.

Virtueel bezoek

 

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Educatieve dienst

Voorzieningen

  • Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard)
  • Winkel/boetiek
  • Parking autocar
  • Parking tweewielers
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.