• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Natuuronderwijs
  • Dierenpark/zoo/aquarium

Het Aquarium-Museum is een plek waar de bezoekers een rijke collectie levende waterdieren en inerte specimens van grote wetenschappelijke, historische, artistieke of erfgoedwaarde kunnen ontdekken.

Maak kennis met bijna 20.000 exemplaren uit de wereldwijde wateren. Maak kennis met meer dan 150 verschillende soorten waterdieren in zo'n 50 aquaria die zijn opgezet om de natuurlijke biotoop van hun bewoners zo nauwkeurig mogelijk te reproduceren. Zonder de zwartpuntrifhaai, de tropische lagune, de koralen...te vergeten.

In de "TreZOOr"-ruimte kan je specimens van grote wetenschappelijke, historische of artistieke waarde observeren: wasmodellen, prestigieuze Blaschka-collectie, uitgestorven soorten, genaturaliseerde exemplaren...

Voor gezinnen

Voor de allerkleinsten tot 5 jaar is de speelruimte Les petits Zozoos dé plek waar ouders en kinderen verschillende activiteiten kunnen uitvoeren: zich vergelijken met dieren, hun houding imiteren, de verborgen dieren vinden, spelen, zich ontspannen...

Kinderen (6 - 12 jaar) vinden het leuk om oog in oog te staan met hun tekenfilmhelden (Nemo, Dory en hun vriendjes, Julian de Maki, de maki...) en proberen de dieren te herkennen!

Tieners (13-18 jaar) kunnen hun kennis van de waterwereld op een leuke manier vergroten en zich afvragen wat de bedreigingen zijn waarmee bepaalde soorten te kampen hebben...

Bezoekers met speciale behoeften

Dit museum biedt voorzieningen of faciliteiten voor mensen met speciale behoeften. Aangezien deze structuur niet gecertificeerd is als Access-i, nodigen wij je uit om rechtstreeks contact op te nemen met het museum over de werkelijke toegankelijkheid.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat.

Virtueel bezoek

 

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

AQUARIUM-MUSEUM VAN LUIK

- 20%
op de individuele toegangsprijs
Geldigheidsdatum: van 01-01-2021 tot 31-12-2021

Hetzij € 6 in plaats van € 7,50 (volwassenen) en € 4 in plaats van € 5 (kinderen van 6 tot 12 jaar).
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2021 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
In geval van een online reservering raden wij je aan om vooraf per e-mail of telefoon contact op te nemen met de exploitant om te weten te komen hoe je van dit aanbod kan genieten.

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden