pdf

Het Museum Grand Curtius van Luik, museumcomplex van de Vurige Stede

  • Het Museum Grand Curtius van Luik, museumcomplex van de Vurige Stede
  • Het Museum Grand Curtius van Luik, museumcomplex van de Vurige Stede

De Grand Curtius viert het fabelachtige huwelijk tussen object en maatschappij. Gelegen in volledig gerestaureerde gebouwen uit de 16e tot de 21e eeuw, maak je een reis door de tijd en bezoek je de geschiedenis van Luik. In de loop van het jaar worden er veel kunsttentoonstellingen gehouden.

De kwantiteit en de uitzonderlijke kwaliteit van de collecties die in de Grand Curtius zijn verzameld, onthullen een grootsheid waar je Luik niet kan van loskoppelen. Deze objecten zijn de uitdrukking van een artistieke en technische knowhow die kan worden geassocieerd met de meest opmerkelijke pagina's van de geschiedenis van de stad, het prinsdom en het land van Luik. Op dezelfde manier onthullen ze een herinnering die de hedendaagse mens helpt beter te begrijpen waar hij vandaan komt en wie hij is.

Rondleiding of bezoek met audiogids

Rondleidingen op reservering (minimaal 10 werkdagen voor het bezoek): toeristische dienst +32 (0)4 221 92 21 - office.tourisme@liege.be.

Reserveren kan ook bij de receptie van Grand Curtius.

De tuinen zijn vrij toegankelijk (werk van Lawrence Weiner).

Bezoekers met speciale behoeften

Hier vind je faciliteiten en/of activiteiten met het officiële Access-i label. Raadpleeg de gedetailleerde pagina Access-i, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

Openingstijden

Van 02 januari tot 31 december 2020.

Toegankelijk van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

Gesloten op dinsdag, 01/01, 01/05, 01/11, 02/11, 11/11 en 25/12.

Prijs

Gratis de eerste zondag van de maand
Volwassenen: € 9. Senioren: € 5. Gratis indien jonger dan 26 jaar. Raadpleeg de website van de Grand-Curtius voor de groepstarieven.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Interne catering
  • Bibliotheek of documentatiecentrum

Voorzieningen

  • Cafetaria
  • Tuin
  • Winkel/boetiek
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.