• Museum of interpretatiecentrum

Het Universitair Museum in Louvain-la-Neuve, gelegen op de Place des Sciences, nodigt je uit om zijn uitgebreide interdisciplinaire collecties te bewonderen.

Dit culturele en artistieke epicentrum is gevestigd in het gebouw van de oude Bibliothèque des Sciences et Technologies in het hart van de studentenstad. 

Aan de hand van vijf thema's neemt het parcours van het museum je mee langs de ontwikkeling die elke kunstenaar of uitvinder moet doormaken.

Je kan:

  • "je verbazen" in de kamer van nieuwsgierigheid.
  • "jezelf ondervragen" met de hulp van de grootste speurders van Louvain-la-Neuve.
  • bijleren over de manier waarop kennis "wordt overgedragen".
  • "ontroerd zijn' bij het zien van culturele werken uit verschillende periodes.
  • de kunst door de ogen van een verzamelaar "aanschouwen". 

In het Museum L vind je kunstwerken (van Rembrandt, Goya, Picasso, Magritte, Alechinsky, etc...), overblijfselen van de natuurlijke geschiedenis, archeologische en etnografische voorwerpen, of meer zelfs machines en uitvindingen met een wetenschappelijke achtergrond.

Het Museum L stelt nu een van zijn collecties, de galerij van afgietsels, beschikbaar voor een bezoek op reservering.

In drie experimentatielaboratoria krijgt het publiek de kans om te zien hoe kunst wordt gemaakt en geanalyseerd.

Een buitengewoon gebouw met 3830 m² aan tentoonstellings- en openbare ruimtes

Deze plaats straalt dromerij, warmte en gezelligheid uit. Er werd een leeszalen en picknick-faciliteiten voorzien. Verder is er ook een leuk museumwinkeltje en een restaurant. 

Een plaats van uitwisseling en leven gewijd aan emotie en ontdekking!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Workshops - Externe catering

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden