• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Meer, watervlak of waterloop

Het meer van Louvain-la-Neuve, met een oppervlakte van 7 ha, is uitgegraven in 1984 om als stormbekken en visvijver te dienen. Een wandelpad werd rond het meer aangelegd.

Het meer is vooral interessant door zijn flora en fauna. Zijn specifieke opstelling en plaatsing hebben de vorming van een eiland vol groen gestimuleerd. Vele soorten vogels stoppen hier tijdens hun trek. Er leven hier ook veel kikvorsachtigen.

Vissen, ontspannen en wandelen

Het meer wordt vaak bezocht door vissers, maar ook door de lokale bevolking die hier komen genieten van zonnige dagen. Het wandelpad "Rêverie du Promeneur solitaire" strekt uit over 1,5 km en maakt een lus rond het meer, terwijl je zijn rijkdommen bewondert.

Combineer met een bezoek aan Louvain-la-Neuve!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden