• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Meer, watervlak of waterloop

Het meer van Louvain-la-Neuve, met een oppervlakte van 7 ha, is uitgegraven in 1984 om als stormbekken en visvijver te dienen. Een wandelpad werd rond het meer aangelegd.

Het meer is vooral interessant door zijn flora en fauna. Zijn specifieke opstelling en plaatsing hebben de vorming van een eiland vol groen gestimuleerd. Vele soorten vogels stoppen hier tijdens hun trek. Er leven hier ook veel kikvorsachtigen.

Vissen, ontspannen en wandelen

Het meer wordt vaak bezocht door vissers, maar ook door de lokale bevolking die hier komen genieten van zonnige dagen. Het wandelpad "Rêverie du Promeneur solitaire" strekt uit over 1,5 km en maakt een lus rond het meer, terwijl je zijn rijkdommen bewondert.

Combineer met een bezoek aan Louvain-la-Neuve!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden