• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied
  • Meer, watervlak of waterloop
  • Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Het meer van Louvain-la-Neuve, met een oppervlakte van 7 ha, is uitgegraven in 1984 om als stormbekken en visvijver te dienen. Een wandelpad werd rond het meer aangelegd.

Het meer is vooral interessant door zijn flora en fauna. Zijn specifieke opstelling en plaatsing hebben de vorming van een eiland vol groen gestimuleerd. Vele soorten vogels stoppen hier tijdens hun trek. Er leven hier ook veel kikvorsachtigen.

Vissen, ontspannen en wandelen

Het meer wordt vaak bezocht door vissers, maar ook door de lokale bevolking die hier komen genieten van zonnige dagen. Het wandelpad "Rêverie du Promeneur solitaire" strekt uit over 1,5 km en maakt een lus rond het meer, terwijl je zijn rijkdommen bewondert.

Combineer met een bezoek aan Louvain-la-Neuve!

Rêverie du Promeneur Solitaire,1348Ottignies-Louvain-la-Neuve
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Activiteiten

Hengelen

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden