• Attracties
  • Bouwkundig erfgoed
  • Religieus erfgoed

Een unieke plek in Wallonië ter nagedachtenis aan de oude stenen. Je kan er 66 grafstenen, afdekplaten en grafkruisen zien. Het lapidarium bevindt zich op het oude kerkhof, tussen het park van het kasteel van de Graven van Hornes en de Saint-Remykerk, in het historische hart van Kasteelbrakel.

  • Tijdens het Rondritje, een bezoek aan het historische centrum van Kasteelbrakel, ontdek je de geschiedenis van de gemeente. Je bezoekt de Gemene Molen en het park van het gravenkasteel (architecturale evoluties van het gebouw, geschiedenis van de beroemde families die er leefden),
  • Bezoek aan het lapidarium en de Saint-Remykerk (gisant, gebrandschilderd glas),
  • Bezoek aan de Grote Markt met de schandpaal en het huis van de Baljuw. 
COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden