• Attracties
  • Bouwkundig erfgoed
  • Religieus erfgoed

Een unieke plek in Wallonië ter nagedachtenis aan de oude stenen. Je kan er 66 grafstenen, afdekplaten en grafkruisen zien. Het lapidarium bevindt zich op het oude kerkhof, tussen het park van het kasteel van de Graven van Hornes en de Saint-Remykerk, in het historische hart van Kasteelbrakel.

  • Tijdens het Rondritje, een bezoek aan het historische centrum van Kasteelbrakel, ontdek je de geschiedenis van de gemeente. Je bezoekt de Gemene Molen en het park van het gravenkasteel (architecturale evoluties van het gebouw, geschiedenis van de beroemde families die er leefden),
  • Bezoek aan het lapidarium en de Saint-Remykerk (gisant, gebrandschilderd glas),
  • Bezoek aan de Grote Markt met de schandpaal en het huis van de Baljuw. 
Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden