pdf

Het Kasteel van Modave en de buitengewone tuinen

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed

Bewonder het prachtige panorama over de Condroz vanaf het Kasteel van Modave. Het kasteel is geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië en is gelegen in de buurt van Hoei. Dit prachtige gebouw ligt op een rotsachtige uitloper met uitzicht op de Hoyouxvallei.

Het kasteel

Van het middeleeuwse kasteel zijn alleen de donjon en enkele architectonische elementen uit die tijd overgebleven. Na de gedeeltelijke vernietiging in het midden van de 17e eeuw werd het kasteel gerestaureerd en omgevormd tot een elegant plezierverblijf. 

Bezoek meer dan 25 kamers, waarvan één gewijd is aan het waterrad uit Modave door meester-timmerman Renkin Sualem. Je kan het kasteel bezoeken met een audiogids die in 8 verschillende talen beschikbaar is.

De tuinen

Het Franse park en de tuinen werden in de 19e eeuw heraangelegd en zijn erkend als uitzonderlijk erfgoed Parken en tuinen uit Wallonië. De tuinen zijn gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het kasteel. De rozenperken zijn werkelijk prachtig.

Om meer te weten te komen over de tuin en de faciliteiten, kun je de audiocommentaar downloaden op de website van het Kasteel van Modave.

Een weelderig domein om te ontdekken in de Hoyouxvallei!

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Cafetaria
  • Parking autocar
  • Parking

Aanvullende informatie

Acces

Bereikbaarheid: E42/A14 Namen-Luik afrit 7, Huy volgen en daarna Modave.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.