• Attracties
  • Kasteel
  • Kasteelpark
  • Park/tuin
  • Bouwkundig erfgoed

Bewonder het prachtige panorama over de Condroz vanaf het Kasteel van Modave. Het kasteel is geklasseerd als belangrijk erfgoed in Wallonië en is gelegen in de buurt van Hoei. Dit prachtige gebouw ligt op een rotsachtige uitloper met uitzicht op de Hoyouxvallei.

Het kasteel

Van het middeleeuwse kasteel zijn alleen de donjon en enkele architectonische elementen uit die tijd overgebleven. Na de gedeeltelijke vernietiging in het midden van de 17e eeuw werd het kasteel gerestaureerd en omgevormd tot een elegant plezierverblijf. 

Bezoek meer dan 25 kamers, waarvan één gewijd is aan het waterrad uit Modave door meester-timmerman Renkin Sualem. Je kan het kasteel bezoeken met een audiogids die in 8 verschillende talen beschikbaar is.

De tuinen

Het Franse park en de tuinen werden in de 19e eeuw heraangelegd en zijn erkend als uitzonderlijk erfgoed Parken en tuinen uit Wallonië. De tuinen zijn gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het kasteel. De rozenperken zijn werkelijk prachtig.

Om meer te weten te komen over de tuin en de faciliteiten, kun je de audiocommentaar downloaden op de website van het Kasteel van Modave.

Een weelderig domein om te ontdekken in de Hoyouxvallei!

COVID-19 : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Je neemt echter best steeds rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen. Het Covid Safe Ticket is verplicht vanaf 1 november 2021. Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

KASTEEL VAN MODAVE

1 korting aangeboden
- € 2 op de individuele prijs voor volwassenen
Geldigheidsdatum: van 01-01-2021 tot 31-12-2021

Hetzij € 7 in plaats van € 9.
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2021 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 2 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Niet geldig voor evenementen (theater, concerten, ...), noch voor tijdelijke tentoonstellingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
In geval van een online reservering raden wij je aan om vooraf per e-mail of telefoon contact op te nemen met de exploitant om te weten te komen hoe je van dit aanbod kan genieten.

Voorzieningen

Cafetaria - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden