pdf

Het Grote Woud van Anlier

  • Bosmassief

Het Grote Woud van Anlier is met meer dan 7000 ha het grootste beukenbos van België. Het bos heeft een uitzonderlijke fauna en flora waar de bezoeker kan genieten van prachtige wandelingen in het hart van de Belgische Ardennen.

Het Forêt d'Anlier beslaat hetzelfde gebied als het #lin knode|9460|Natuurpark van de Haute-Sûre] en maakt deel uit van een van de 4 grote wouden van de Ardennen met het Woud van de Semois en de Houille, het Woud van Saint-Hubert en het Woud van het Land van Chimay.

Waar de rust heerst, midden in de bossen

Het Woud van Anlier is een bestemming bij uitstek voor slow tourism en biedt je rustgevende wandelingen in het bos, wellnessverblijven, gastronomische weekends of de mogelijkheid om vogels te observeren. Met een gediversifieerde fauna en flora vind je tijdens je wandelingen vele dier- en plantensoorten.

Je zult ook een opmerkelijk lokaal en gastronomisch erfgoed ontdekken. De producten van de Ardense bodem zullen je smaakpapillen verwennen.

Kom de zuivere boslucht inademen in het hart van dit grote bosmassief van het Woud van Anlier.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.