pdf

Het Gaumemuseum van Virton en zijn jacquemart

Sinds 1 juli 2020 hebben de meeste toeristische attracties en musea in Wallonië hun deuren opnieuw geopend voor het publiek.

We raden je aan vooraf de website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.

Dit unieke museum in de provincie Luxemburg stelt archeologie, kunst, burgerlijke en religieuze etnografie, industriële en populaire kunst, folklore en legendes, regionaal meubilair en tradities tentoon in evenveel benaderingen van de vertederende regio de Gaume.

Zijn jacquemart maakt deel uit van 3 jacquemarts in Wallonië

De jacquemart, recollectenmonnik 

De jacquemart is het embleem van het Gaumemuseum, en getuigt van de aanwezigheid van de recollectmonniken van deze gemeenschap op deze plaats van het einde van de 17e eeuw tot het einde van de 18e eeuw.

De jacquemart werd geïnstalleerd op de gevel van de toren die werd ingehuldigd in 1968. Het is het werk van 2 inwoners van Bergen: Alfred Van den Brandt ontwierp hem en Camille Brasseur bouwde hem in roodkoperen plaat, verguld met blad (163 cm, 75 kg).

Hij is verbonden met het uurwerk van de oude klok in de kerk van Gérouville en slaat hij de uren door op de klok te slaan.

Bezoekers met specifieke behoeften

Deze attractie biedt faciliteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat. 

Ontdek de oorsprong van de Gaume in dit museum in Virton.

 

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Bibliotheek of documentatiecentrum
  • Educatieve dienst
  • Rondleiding voor groepen

Voorzieningen

  • Winkel/boetiek
  • Parking autocar
  • Parking tweewielers
  • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.