• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Citybike/Stadsfiets

Een emotionele tocht door een streek die het zwaar te verduren kreeg tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Op het einde van oktober 1914 kwam het front tot stilstand over een lengte van ongeveer 750 km, van de Noordzee tot de Zwitserse grens.

De gemeente Comines-Warneton, die midden in de gevechtszone lag, heeft er een uitzonderlijk historisch en herinneringserfgoed aan over gehouden. Wij vertrekken naar deze plaatsen die bol staan van geschiedenis. Onze tocht neemt ons mee langs de belangrijkste begraafplaatsen, de herdenkingsmonumenten en de musea van de gemeente. Het landschap is verbazend sereen en bucolisch.

Langs de kleine weg die naar Ploegsteert leidt, komen we langs een plaats die de naam ‘Trêve de Noël’ (kerstbestand) kreeg. Het was daar dat de Duitse en Britse soldaten een partij voetbal speelden op de kerstavond van 1914. De site wordt gemarkeerd door een recent geplaatste stèle en voetbalballen die neergelegd werden als offerande ... 

Verder verschijnt aan de horizon het Britse herdenkingsmonument van Ploegsteert, met zijn ronde tempel en zijn militaire begraafplaatsen van het Commonwealth. Zij brengen hulde aan de Britse soldaten die sneuvelden in deze streek. Op de muren zijn 11.447 namen van soldaten en officieren gegraveerd die nooit een graf kregen. Het is een emotionele tocht die u niet onverschillig zal laten.

Goed om te weten!

Ontdek de ideeën ‘Slapen met je fiets’ die worden aangeboden door het Maison du Tourisme de la Wallonie picarde. Verblijfsarrangementen die fietstochten, ontspanning en ontdekkingen combineren, met overnachting in een ‘Fiets Welkom’ logies. Info: www.visitwapi.be

Praktisch

Type route

RAVeL, jaagpad, verkeersluwe wegen.

Type fiets

STB (Sport & Touring Bike).

Moeilijkheidsgraad

Een tocht van 38 km. De afstand is de belangrijkste moeilijkheid van deze tocht die door een quasi vlak reliëf verloopt.

Kinderen

Vanaf +/- 15 jaar.

Vertrek

Chemin du Moulin Soete 21 - 7780 Comines-Warneton (Offi ce du Tourisme van Comines-Warneton), waar zich knooppunt 5 bevindt. Volg de richting van knooppunt 6 naar het stadscentrum.

Bewegwijzering

Volg de knooppunten 5, 6, 27, 4, 15, 2, 23, 3, 25, 29, 24, 13, 4, 27, 28, 7, 9, 6 en 5.

Parking

Plaatsen bij het Office du Tourisme.

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Lengte

Minimumafstand : 38 Km

Tijdsduur

Minimumduur : 4:00

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden