• Sport & Ontspanning
  • Sport
  • Hengelen

Een kruispunt van rivieren... Zo zou je de streek van Trois-Ponts, in het zuiden van de provincie Luik, kunnen noemen. De rivieren de Amblève, Salm en Baleur bieden veel hengelmogelijkheden.

Hengelen op de Amblève

De Amblève is een rivier met een gemiddelde breedte van 15 tot 20 meter.

  • Dankzij de helling heeft het een gemengde vispopulatie: zalmachtigen (forel en vlagzalm) en karperachtigen (kopvoornen, barbelen....).
  • Enkele mooie afgronden en langzamere sectoren maken het mogelijk om voorns, rietvoornen, alvertjes, snoeken te onderhouden.
  • De grondeling, ellerling en donderpad vervolledigen de vispopulatie van de Amblève.

Hengelen op de Salm

De 4 tot 5 meter brede Salm, een van de interessantste rivieren in Wallonië voor de zalmvisserij, heeft een hoge helling.
Het bed van keien, stenen en grind biedt een ideale beschutting voor de Fario forel. Er zijn ook vlagzalmen.

Voie Champ franc 4,4983Trois-Ponts
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden