• Sport & Ontspanning
  • Sport
  • Hengelen

Een kruispunt van rivieren... Zo zou je de streek van Trois-Ponts, in het zuiden van de provincie Luik, kunnen noemen. De rivieren de Amblève, Salm en Baleur bieden veel hengelmogelijkheden.

Hengelen op de Amblève

De Amblève is een rivier met een gemiddelde breedte van 15 tot 20 meter.

  • Dankzij de helling heeft het een gemengde vispopulatie: zalmachtigen (forel en vlagzalm) en karperachtigen (kopvoornen, barbelen....).
  • Enkele mooie afgronden en langzamere sectoren maken het mogelijk om voorns, rietvoornen, alvertjes, snoeken te onderhouden.
  • De grondeling, ellerling en donderpad vervolledigen de vispopulatie van de Amblève.

Hengelen op de Salm

De 4 tot 5 meter brede Salm, een van de interessantste rivieren in Wallonië voor de zalmvisserij, heeft een hoge helling.
Het bed van keien, stenen en grind biedt een ideale beschutting voor de Fario forel. Er zijn ook vlagzalmen.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden