• Bijeenkomst
  • Folklore en traditie

Gerpinnes nodigt je uit voor de grote folkloristische mars ter ere van de Heilige Rolende. Erfgoed erkend door de Unesco.

Deze tocht is de belangrijkste in het gebied tussen Samber en Maas, de drukst bezochte en eveneens de langste. Hij begint vanaf 2u 's ochtends op de tonen van tamboers en pijpers en gaat door tot de avond valt. Van 4u tot 18u zet de folkloristische stoet, bestaande uit ongeveer 3000 man voetvolk, gekleed in kostuums uit de Napoleontische tijd, waarin vele militaire compagnies zijn vertegenwoordigd, de tocht voort en trekt hij door ongeveer zo'n 10 dorpen. De aankomst van het defilé in het centrum van Gerpinnes tegen 18u vormt het hoogtepunt van de dag.
Vertrek van de optocht (37 km) in het centrum van Gerpinnes om 4u, na de militaire mis die om 3u45 plaatsvindt.

 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand juni 2022 (1)

Evenement gepland voor de maand mei 2023 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden