• Bijeenkomst
  • Folklore en traditie

Gerpinnes nodigt je uit voor de grote folkloristische mars ter ere van de Heilige Rolende. Erfgoed erkend door de Unesco.

Deze tocht is de belangrijkste in het gebied tussen Samber en Maas, de drukst bezochte en eveneens de langste. Hij begint vanaf 2u 's ochtends op de tonen van tamboers en pijpers en gaat door tot de avond valt. Van 4u tot 18u zet de folkloristische stoet, bestaande uit ongeveer 3000 man voetvolk, gekleed in kostuums uit de Napoleontische tijd, waarin vele militaire compagnies zijn vertegenwoordigd, de tocht voort en trekt hij door ongeveer zo'n 10 dorpen. De aankomst van het defilé in het centrum van Gerpinnes tegen 18u vormt het hoogtepunt van de dag.
Vertrek van de optocht (37 km) in het centrum van Gerpinnes om 4u, na de militaire mis die om 3u45 plaatsvindt.

 

Contact

COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand juni 2021 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden