pdf

Han 1900, Huis van het plattelandsleven en de vergeten ambachten

  • Han d'Antan, Huis van het plattelandsleven en de verloren gegane ambachten
Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.

Dit museum is gewijd aan het landelijke leven van het begin van de 20e eeuw en ligt in het dorpje Han-sur-Lesse, in de provincie Namen.

Ontdek meer dan 50 ambachten, voorgesteld in decors met meer dan 80 aangepaste poppen, gekleed naar de mode van 1900, meer dan 5000 werktuigen en een tentoonstelling van aambeelden en schilderijen over het leven op de boerderij. Aan de ingang van het museum kan je een grote fresco bewonderen over het landelijke leven.

Het museum maakt deel uit van het Domein van de Grotten van Han.

Bezoekers met specifieke behoeften

Er zijn aangepaste alternatieven voor mensen met bepaalde noden. 

  • Mensen in een rolstoel: de benedenverdieping en de binnenplaats zijn toegankelijk. 

Weet dat Wallonië naast deze alternatieven nog veel andere mogelijkheden biedt voor bezoekers met specifieke noden, meer informatie hierover vind je op: erkende plaatsen en activiteiten met een officieel « Access-i » label.

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard)
  • Winkel/boetiek
  • Parking tweewielers
  • Restaurant
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.