pdf

Gros-Fays, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië

  • Logo - Beaux - Villages - Wallonie
  • De mooiste dorpen van Wallonië

Gelegen op een heuvel in de Semoisvallei is Gros-Fays een authentiek Ardens dorp. De leistenen gebouwen, zoals de 16e-eeuwse boerderij of de oude molen, zullen je bekoren.

De charme van het Ardens erfgoed

Gros-Fays is een rustig dorpje in de Ardennen aan de rand van het bos. Het biedt een prachtig uitzicht over de nabijgelegen Semoisvallei. De meeste gebouwen van het dorp zijn gemaakt van leisteen uit de steengroeven die ooit werden geëxploiteerd. In Gros-Fays kan je een 16e-eeuwse boerderij, een kerk, een oude brouwerij, een molen, maar ook diverse voorbeelden van klein erfgoed zoals tabaksdrogerijen, een washuis of waterbakken bewonderen. Een echte reis door het verleden! 

De afdaling van de Semois

Wanneer de zon schijnt, kan je op de Semois die niet ver van Gros-Fays passeert, genieten van een verfrissende en leuke activiteit in het midden van de prachtige Ardense landschappen. Kajak de rivier af van Poupehan naar Bohan. Je hebt de keuze uit verschillende afstanden variërend van 7 tot 25 kilometer voor de sportievelingen!

Ben je van plan om Gros-Fays te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden: 

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Deze toeristische gids laat je kennismaken met 31 dorpen in Wallonië die zich onderscheiden door hun charme en authenticiteit. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites. Een agenda met niet te missen evenementen is ook opgenomen.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.