• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Grétry-museum, opgedragen aan de meester van de komische opera André-Modeste Grétry (1741-1813), bevindt zich in de geboorteplaats van de componist. Schilderijen, miniaturen, beeldhouwwerken, gravures en persoonlijke voorwerpen getuigen van het leven van deze bijzondere muzikant. In Luik, in een charmant straatje dat typisch is voor Outremeuse.

In het museum ontdek je ook verschillende historische muziekinstrumenten, partituren en iconografieën die Grétry op alle leeftijden en in alle aspecten van zijn bewogen tijd weergeven.

Op de tweede verdieping is er een rijke bibliotheek met een overvloed aan muzikale documentatie en de persoonlijke correspondentie van de kunstenaar met enkele van de grote geesten uit de 18e eeuw.

De Belgische bariton José Van Dam is peter van het museum en de pianist en componist Patrick Dheur leidt het.

Tentoonstellingen en evenementen

Het Musée Grétry biedt het hele jaar door rondleidingen, tentoonstellingen en evenementen aan.

Voor rondleidingen kan je contact opnemen met de vzw "Les Rendez-vous Musicaux Luik" (+32 4 223 06 27).

Ontdek de geboorteplaats van de beroemde operacomponist met een Luiks accent!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - EN - FR - NL - Betalend

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden