• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Grétry-museum, opgedragen aan de meester van de komische opera André-Modeste Grétry (1741-1813), bevindt zich in de geboorteplaats van de componist. Schilderijen, miniaturen, beeldhouwwerken, gravures en persoonlijke voorwerpen getuigen van het leven van deze bijzondere muzikant. In Luik, in een charmant straatje dat typisch is voor Outremeuse.

In het museum ontdek je ook verschillende historische muziekinstrumenten, partituren en iconografieën die Grétry op alle leeftijden en in alle aspecten van zijn bewogen tijd weergeven.

Op de tweede verdieping is er een rijke bibliotheek met een overvloed aan muzikale documentatie en de persoonlijke correspondentie van de kunstenaar met enkele van de grote geesten uit de 18e eeuw.

De Belgische bariton José Van Dam is peter van het museum en de pianist en componist Patrick Dheur leidt het.

Tentoonstellingen en evenementen

Het Musée Grétry biedt het hele jaar door rondleidingen, tentoonstellingen en evenementen aan.

Voor rondleidingen kan je contact opnemen met de vzw "Les Rendez-vous Musicaux Luik" (+32 4 223 06 27).

Ontdek de geboorteplaats van de beroemde operacomponist met een Luiks accent!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - EN - FR - NL - Betalend

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden