pdf

Grès de La Roche | De Ardennen doorheen de tijd

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Classification officielle d'une attraction en Wallonie : 1 soleil
  • 365

La Roche-en-Ardenne nodigt je uit voor een reis door de tijd met het museum van Grès de La Roche. Je vindt er de handelingen, emoties en geuren van een ander tijdperk.

Een moderne scène-opbouw 

Een parcours met audiogids van 45 minuten, beschikbaar in 4 talen, dompelt je onder in de geschiedenis van Grès de La Roche. Van de aarde tot de tafel, ontdek via een moderne scène-opbouw het gebruik van het aardewerk in de loop der eeuwen.

Les Grès de la Roche-en-Ardenne, wat een geschiedenis

Het blauwe aardewerk werd in het Ardense dorp geïntroduceerd in 1878 door de familie KALB. Een kleine aardewerkindustrie die naam maakte in La Roche-en-Ardenne.

Gereconstrueerde decors, het pottenbakkersatelier met holografische projectie, een multimedia-animatie over de geschiedenis van de Ardense ham... Je vindt er alles wat je nodig hebt om een prettige tijd met je gezin door te brengen.

Praktische informatie

Duur

Minimumduur45

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Parking autocar
  • Parking tweewielers
  • Parking

Dieren

    Huisdieren toegelaten
    Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.