• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

La Roche-en-Ardenne nodigt je uit voor een reis door de tijd met het museum van Grès de La Roche. Je vindt er de handelingen, emoties en geuren van een ander tijdperk.

Een moderne scène-opbouw 

Een parcours met audiogids van 45 minuten, beschikbaar in 4 talen, dompelt je onder in de geschiedenis van Grès de La Roche. Van de aarde tot de tafel, ontdek via een moderne scène-opbouw het gebruik van het aardewerk in de loop der eeuwen.

Les Grès de la Roche-en-Ardenne, wat een geschiedenis

Het blauwe aardewerk werd in het Ardense dorp geïntroduceerd in 1878 door de familie KALB. Een kleine aardewerkindustrie die naam maakte in La Roche-en-Ardenne.

Gereconstrueerde decors, het pottenbakkersatelier met holografische projectie, een multimedia-animatie over de geschiedenis van de Ardense ham... Je vindt er alles wat je nodig hebt om een prettige tijd met je gezin door te brengen.

Contact

Gesloten op 19/01/2021
Rue Rompré 28,6980La Roche-En-Ardenne
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 45

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden