• Festival
  • Bijeenkomst

Op pinkstermaandag vieren de Grieken in België feest. Maak kennis met hun tradities, muziek, gastronomie en levensvreugde tijdens de Greek Day in Edingen!

Het Park van Edingen, een van de mooiste parken van Wallonië, verwelkomt elk jaar traditionele en moderne Griekse muziek, lekker eten dat ruikt naar de Middellandse Zee en spelletjes voor kinderen. 

Een streepje geschiedenis...

Het is in 1959 dat Zijne Eminentie Metropoliet Panteleimon, toen nog een jonge priester, het initiatief neemt om van een feestdag gebruik te maken om een dagtocht met zijn landgenoten te organiseren.
Vandaag is Greek Day de grootste bijeenkomst van Grieken en liefhebbers van Griekenland in de Benelux geworden, met meer dan 15.000 bezoekers.

Programma

Griekse volksmuziek en dansen, proeverij van "souvlaki", retsina, cocktails en baklava...
Je zal je amuseren volgens de Griekse traditie!

Een Griekse dag om samen te komen en te ontspannen op het prachtige domein van het Kasteel van Edingen!

Avenue Elisabeth,7850Enghien
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand mei 2021
De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden