• Festival
  • Bijeenkomst

Op pinkstermaandag vieren de Grieken in België feest. Maak kennis met hun tradities, muziek, gastronomie en levensvreugde tijdens de Greek Day in Edingen!

Het Park van Edingen, een van de mooiste parken van Wallonië, verwelkomt elk jaar traditionele en moderne Griekse muziek, lekker eten dat ruikt naar de Middellandse Zee en spelletjes voor kinderen. 

Een streepje geschiedenis...

Het is in 1959 dat Zijne Eminentie Metropoliet Panteleimon, toen nog een jonge priester, het initiatief neemt om van een feestdag gebruik te maken om een dagtocht met zijn landgenoten te organiseren.
Vandaag is Greek Day de grootste bijeenkomst van Grieken en liefhebbers van Griekenland in de Benelux geworden, met meer dan 15.000 bezoekers.

Programma

Griekse volksmuziek en dansen, proeverij van "souvlaki", retsina, cocktails en baklava...
Je zal je amuseren volgens de Griekse traditie!

Een Griekse dag om samen te komen en te ontspannen op het prachtige domein van het Kasteel van Edingen!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand juni 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden