pdf

Gileppestuwdam

  • Waterattractie
  • Meer, watervlak of waterloop
  • Kajak, kano of raft

Leer deze unieke locatie kennen in het hartje van de Ardennen. Natuur, sport, vrije tijd: de Gileppestuwdam biedt het je allemaal.

  • Wat kan je doen bij het meer van Gileppe?
  • Wat is dat: de Gileppestuwdam?
  • Kan je er ook een hapje eten?

Rond het meer van Gileppe

De site van de stuwdam en van het meer van Gileppe biedt je verschillende mogelijkheden.
Je kan de stuwdam zelf bezoeken en zo de geschiedenis en werking ervan ontdekken.
Je kan ook een mooie tocht maken rond het meer van Gileppe om je volledig te ontspannen en één te worden met de natuur. De stuwdam bevindt zich op ongeveer 15 km van een licht heuvelachtig pad. Die tocht kan je maken met de fiets of met een Ebike, (een elektrische fiets).
Neem ook de tijd voor een leerwandeling van ongeveer 2 km over de ruwe terreinen van Balen. Duik in de natuur. Dit wandelpad is niet aangepast aan kinderwagens, kinderfietsen en personen met een beperkte mobiliteit en wordt afgeraden aan mensen die zich niet goed kunnen verplaatsen op ruw terrein.
Een speelplein voor de kinderen maakt het aanbod van het meer van Gileppe volledig.

Een vleugje geschiedenis en details over de stuwdam

De stuwdam van Gileppe is een van de oudste van Europa. In 1869 werd hij gebouwd op vraag van de Vervierse wolproducenten. Sinds de laatste werken in 1971 heeft de Gileppestuwdam een capaciteit van 25 miljoen kubieke meter water.
De leeuw, het symbool van de Gileppestuwdam, is een werk van Félix Antoine Bourré.

Een uitstap waar je honger van krijgt

Bovendien vind je bij het meer van Gileppe een restaurant met een panoramisch zicht op 77 meter boven de stuwdam, waar je een heerlijke maaltijd voorgeschoteld krijgt. Een tearoom en een terras, met barbecues in het weekend (als het weer het toelaat) vervolledigen de site.
Het meer van Gileppe, een toeristisch totaalplaatje voor de hele familie.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Verhuur van elektrische fietsen - E-bike

Voorzieningen

  • Cafetaria
  • Restaurant
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.