Baisers van La Roche
Achter deze naam schuilt een gebakje om van te snoepen! In de jaren vijftig kwam een zekere Danloy op het idee een klein gebakje te maken dat niet enkel gemakkelijk te eten viel maar ook gemakkelijk te vervoeren was. Gemaakt van een meringuebiscuit, amandeldeeg en boterbeslag bekoort dit gebakje niet alleen de lokale inwoners maar zeker ook de toeristen.
Purnalet
De geschiedenis van de Purnalet, een likeur op basis van eau-de-vie en pruimen vindt zijn oorsprong in de Gallo Romeinse periode en is nauw verbonden met de geschiedenis van de inwoners van La Roche. Deze plukten, na de eerste vrieskou, de pruimen en verzamelden ze in grote stenen potten met wat honing en jeneverbes. Aan het recept werd tot op de dag van vandaag niets veranderd!
La Féodale, een heerlijk bier
Amberkleurig blond of straf bruin, aan jou de keuze! Deze bieren zijn gebrouwen volgens een specifiek recept met 100 % regionale producten. Er wordt een speciale malt gebruikt die het bier een fruitige karamelsmaak geeft.
Jambon d’Ardenne
De jambon d’Ardenne, bekend in heel België, is een appellation contrôlée of gecontroleerde benaming. Typisch is dat de bereiding of productie opgedeeld is in verschillende belangrijke fases, waaronder het zouten en het rijpen.