• Museum of interpretatiecentrum

Het museum is gehuisvest in een geklasseerd herenhuis uit 1664 en toont aan de hand van talrijke voorwerpen en foto's de geschiedenis van de plaats van de middeleeuwen tot de 20e eeuw. 

Laat je onderdompelen in de geschiedenis en het erfgoed van Herstal. In het Stadsmuseum van Herstal kan je:

  • Merovingische schatten ontdekken
  • Verhalen en legenden lezen over Karel de Grote
  • Een Karolingische tuin ontdekken
  • Je onderdompelen in verhalen uit de Eerste Wereldoorlog.
  • Meer te weten komen over de kolen- en metaalindustrie.

Het Museum van de Stad Herstal is ook een gelegenheid om de "Demoiselles de Herstal" te bewonderen, motorfietsen gemaakt in de fabrieken van Saroléa, FN en Gillet!

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans - Nederlands

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden