• Attracties
  • Rondleiding en ontdekking

Vanaf de Vieille Tour, het laatste overblijfsel van de oude vestingwerken, loopt het circuit langs de belangrijkste monumenten en plaatsen van het historische centrum van Chimay.

Chimay, gelegen aan de poorten van de Fagne en de Thiérache, onderscheidt zich door zijn kasteel dat gebouwd is op de rotsachtige uitloper die uitkijkt over de Eau Blanche.

De Grote Markt en de collegiale kerk met de bolle klokkentoren geven de stad een bijzondere waardigheid.

Natuurliefhebbers zullen de talrijke bewegwijzerde wandelingen in het bos of op het platteland op prijs stellen.

Vermeldenswaardig is ook de Abdij Notre-Dame de Scourmont, dicht bij de bron van de Oise, zonder welke we het trappistenbier van Chimay, bekend over de hele wereld, niet zouden kennen.

Geniet van een rondleiding door deze authentieke stad!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden