• Attracties
  • Rondleiding en ontdekking

Vanaf de Vieille Tour, het laatste overblijfsel van de oude vestingwerken, loopt het circuit langs de belangrijkste monumenten en plaatsen van het historische centrum van Chimay.

Chimay, gelegen aan de poorten van de Fagne en de Thiérache, onderscheidt zich door zijn kasteel dat gebouwd is op de rotsachtige uitloper die uitkijkt over de Eau Blanche.

De Grote Markt en de collegiale kerk met de bolle klokkentoren geven de stad een bijzondere waardigheid.

Natuurliefhebbers zullen de talrijke bewegwijzerde wandelingen in het bos of op het platteland op prijs stellen.

Vermeldenswaardig is ook de Abdij Notre-Dame de Scourmont, dicht bij de bron van de Oise, zonder welke we het trappistenbier van Chimay, bekend over de hele wereld, niet zouden kennen.

Geniet van een rondleiding door deze authentieke stad!

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden