• Attracties
  • Rondleiding en ontdekking

Vanaf de Vieille Tour, het laatste overblijfsel van de oude vestingwerken, loopt het circuit langs de belangrijkste monumenten en plaatsen van het historische centrum van Chimay.

Chimay, gelegen aan de poorten van de Fagne en de Thiérache, onderscheidt zich door zijn kasteel dat gebouwd is op de rotsachtige uitloper die uitkijkt over de Eau Blanche.

De Grote Markt en de collegiale kerk met de bolle klokkentoren geven de stad een bijzondere waardigheid.

Natuurliefhebbers zullen de talrijke bewegwijzerde wandelingen in het bos of op het platteland op prijs stellen.

Vermeldenswaardig is ook de Abdij Notre-Dame de Scourmont, dicht bij de bron van de Oise, zonder welke we het trappistenbier van Chimay, bekend over de hele wereld, niet zouden kennen.

Geniet van een rondleiding door deze authentieke stad!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden