pdf

Gastronomische tocht in Picardisch Wallonië, de bierroute

  • Toeristische route - met de auto

Van het centrum van Doornik tot Irchonwelz, ontdek zeker deze gastronomische autotocht van 75 km die je langs de bierrroute in Picardisch Wallonië voert.

Met zo'n 100 ambachtelijke bieren, heeft deze mooie regio van West-Henegouwen een record van microbrouwerijen op haar naam staan. In deze streek worden de meeste speciale Belgische bieren gebrouwen. Zo goed als elke gemeente heeft haar eigen bier en brouwerij.

Langs deze tocht zal je 4 gerenommeerde ambachtelijke brouwerijen, maar ook enkele onbekende plaatsen kunnen bezoeken, waar je de lokale bieren kan ontdekken en proeven.

Je kan je gastronomische tocht door Wallonië beginnen met een stop in het hartje van Doornik, op enkele stappen van de kathedraal, in de winkel Le Moine Austère in de rue Dorez 8, waar meer dan 400 biersoorten van Picardisch Wallonië en van België verkocht worden.

Producenten die je kan bezoeken op je gastronomische tocht

Le Biérodrome in Tournai, brouwerij en ruimte met artisanale bieren

Bedrijfsbezoek | Brouwerij Dubuisson in Pipaix in Henegouwen

Stoombrouwerij

Brouwerij Dupont

Brouwerij Ellezelloise

 

Praktische informatie

Lengte

Minimumafstand75 Km

Organisatoren

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.