• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Van het centrum van Doornik tot Irchonwelz, ontdek zeker deze gastronomische autotocht van 75 km die je langs de bierrroute in Picardisch Wallonië voert.

Met zo'n 100 ambachtelijke bieren, heeft deze mooie regio van West-Henegouwen een record van microbrouwerijen op haar naam staan. In deze streek worden de meeste speciale Belgische bieren gebrouwen. Zo goed als elke gemeente heeft haar eigen bier en brouwerij.

Langs deze tocht zal je 4 gerenommeerde ambachtelijke brouwerijen, maar ook enkele onbekende plaatsen kunnen bezoeken, waar je de lokale bieren kan ontdekken en proeven.

Je kan je gastronomische tocht door Wallonië beginnen met een stop in het hartje van Doornik, op enkele stappen van de kathedraal, in de winkel Le Moine Austère in de rue Dorez 8, waar meer dan 400 biersoorten van Picardisch Wallonië en van België verkocht worden.

Producenten die je kan bezoeken op je gastronomische tocht

Le Biérodrome in Tournai, brouwerij en ruimte met artisanale bieren

Bedrijfsbezoek | Brouwerij Dubuisson in Pipaix in Henegouwen

Stoombrouwerij

Brouwerij Dupont

Bedrijfsbezoek | Brasserie des Légendes, site Quintine in Ellezelles

 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden