• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Deze autotocht brengt geschiedenis en streekproducten samen en laat je het westen van Waals-Brabant ontdekken. De tocht heeft meerdere gastronomische stopplaatsen en houdt ook halt bij verschillende historische sites.

De route van 56,5 km begint in Nijvel en zal je dorst naar nieuwe smaken vast en zeker kunnen lessen. Van bier dat gebrouwen wordt op een plaats die beladen is met geschiedenis, tot fruitlikeuren en wijnen die door een gepassioneerde ambachtsman gemaakt worden, en van heerlijke melkproducten die zowel jong als oud in verrukking zullen brengen, tot zelfs gerenommeerde chocoladelekkernijen, al je zintuigen zullen van de nieuwe smaken van deze lokale producten kunnen genieten!

Deze route biedt je vele gastronomische hoogstandjes, zoals de welbekende Nijvelse Tarte al Djote, een warme taart van kaas en snijbiet, of zoals de enige echte in Wallonië gebrouwen geuze.

Producenten die je kan bezoeken tijdens deze gastronomische tocht

Chocolaterie Serge Alexandre, chocolatier-banketbakker in Nijvel

Les Apéros de Philomène | Ambachtelijke likeurfabriek in Genappe

Bedrijfsbezoek | Microbrouwerij Mont-Saint-Jean in Waterloo

Ferme du Château in Ophain-Bois-Seigneur-Isaac

Gueuzerie Tilquin in Rebecq

Contact

Boulevard de la Fleur de Lys 14,1400Nivelles
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Lengte

Minimumafstand : 56.5 Km

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden