• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Deze autotocht brengt geschiedenis en streekproducten samen en laat je het westen van Waals-Brabant ontdekken. De tocht heeft meerdere gastronomische stopplaatsen en houdt ook halt bij verschillende historische sites.

De route van 56,5 km begint in Nijvel en zal je dorst naar nieuwe smaken vast en zeker kunnen lessen. Van bier dat gebrouwen wordt op een plaats die beladen is met geschiedenis, tot fruitlikeuren en wijnen die door een gepassioneerde ambachtsman gemaakt worden, en van heerlijke melkproducten die zowel jong als oud in verrukking zullen brengen, tot zelfs gerenommeerde chocoladelekkernijen, al je zintuigen zullen van de nieuwe smaken van deze lokale producten kunnen genieten!

Deze route biedt je vele gastronomische hoogstandjes, zoals de welbekende Nijvelse Tarte al Djote, een warme taart van kaas en snijbiet, of zoals de enige echte in Wallonië gebrouwen geuze.

Producenten die je kan bezoeken tijdens deze gastronomische tocht

Chocolaterie Serge Alexandre, chocolatier-pâtissier à Nivelles

Les Apéros de Philomène | Liquoristerie artisanale à Genappe

Microbrouwerij en museum van de Hoeve van Mont-Saint-Jean in Waterloo

Ferme du Château à Ophain-Bois-Seigneur-Isaac

Gueuzerie Tilquin in Rebecq

Boulevard de la Fleur de Lys 14,1400Nivelles
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Lengte

Minimumafstand : 56.5 Km

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden