pdf

Gastronomische tocht in het Land van Nijvel en Waterloo

  • Bierroute - Waterloo
  • Toeristische route - met de auto

Deze autotocht brengt geschiedenis en streekproducten samen en laat je het westen van Waals-Brabant ontdekken. De tocht heeft meerdere gastronomische stopplaatsen en houdt ook halt bij verschillende historische sites.

De route van 56,5 km begint in Nijvel en zal je dorst naar nieuwe smaken vast en zeker kunnen lessen. Van bier dat gebrouwen wordt op een plaats die beladen is met geschiedenis, tot fruitlikeuren en wijnen die door een gepassioneerde ambachtsman gemaakt worden, en van heerlijke melkproducten die zowel jong als oud in verrukking zullen brengen, tot zelfs gerenommeerde chocoladelekkernijen, al je zintuigen zullen van de nieuwe smaken van deze lokale producten kunnen genieten!

Deze route biedt je vele gastronomische hoogstandjes, zoals de welbekende Nijvelse Tarte al Djote, een warme taart van kaas en snijbiet, of zoals de enige echte in Wallonië gebrouwen geuze.

Producenten die je kan bezoeken tijdens deze gastronomische tocht

Chocolaterie Serge Alexandre, chocolatier-pâtissier à Nivelles

Les Apéros de Philomène | Liquoristerie artisanale à Genappe

Microbrouwerij en museum van de Hoeve van Mont-Saint-Jean in Waterloo

Ferme du Château à Ophain-Bois-Seigneur-Isaac

Gueuzerie Tilquin in Rebecq

Praktische informatie

Lengte

Minimumafstand56.5 Km
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.