• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Op het menu van een gastronomische tocht van 37 km doorheen het Land van Charleroi, van Gerpinnes tot Trazegnies, staan Cultuur en Lekkernijen. Smakelijk!

Het sterktepunt van het Land van Charleroi is zonder twijfel de diversiteit. Het is een grote stad, in het midden van een prachtig natuurgebied.

Deze tocht laat je alle kanten van de stad zien, van cultuur tot erfgoed, en houdt halt in een stad in volle verandering, maar ook in een folklore regio die bekend staat voor haar optochten in Tussen-Samber-en-Maas, Deze optochten zijn door de UNESCO erkend als oraal en immaterieel erfgoed.

Kom verschillende smaken ontdekken in de stad en op het platteland, dankzij deze gastronomische tocht die kwaliteitsproducten in de kijker zet.

Producenten die je kan bezoeken tijdens de gastronomische tocht

​​​​​Banmolen van Gerpinnes | Artisanaal erfgoed

Ferme du Raz Buzée à Gerpinnes

Aux Saveurs des Fraises du Village | De aardbeien van Gerpinnes

La Manufacture Urbaine in Charleroi

Kasteel van Trazegnies

Rue du Moulin 3,6280Gerpinnes
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Lengte

Minimumafstand : 37 Km

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden