• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Op het menu van een gastronomische tocht van 37 km doorheen het Land van Charleroi, van Gerpinnes tot Trazegnies, staan Cultuur en Lekkernijen. Smakelijk!

Het sterktepunt van het Land van Charleroi is zonder twijfel de diversiteit. Het is een grote stad, in het midden van een prachtig natuurgebied.

Deze tocht laat je alle kanten van de stad zien, van cultuur tot erfgoed, en houdt halt in een stad in volle verandering, maar ook in een folklore regio die bekend staat voor haar optochten in Tussen-Samber-en-Maas, Deze optochten zijn door de UNESCO erkend als oraal en immaterieel erfgoed.

Kom verschillende smaken ontdekken in de stad en op het platteland, dankzij deze gastronomische tocht die kwaliteitsproducten in de kijker zet.

Producenten die je kan bezoeken tijdens de gastronomische tocht

​​​​​Banmolen van Gerpinnes | Artisanaal erfgoed

Ferme du Raz Buzée in Gerpinnes

Aux Saveurs des Fraises du Village | De aardbeien van Gerpinnes

La Manufacture Urbaine in Charleroi

Kasteel van Trazegnies

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden