• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Deze gastronomische tocht van 41 km voert je van Meaurain tot Quévy, over het hemelse beboste platteland van de Hauts-Pays, doorheen charmante dorpjes langs de Franse grens.

Er zijn nog steeds vele sporen zichtbaar van de activiteit die er vroeger was, zoals de (gesloten) etalages van voormalige winkels die dateren uit een periode waarin handel en smokkelarij zorgden voor tegenslag en welvaart in de regio... Op deze tocht staan je boeiende ontdekkingen en rijke menselijke ontmoetingen met ambachtslieden te wachten.

Vergeet zeker niet om even halt te houden in Bergen, Culturele Hoofdstad van Europa in 2015, waar vele musea en historische sites een kleine omweg waard zijn. Nog andere producenten, belevenissen en wandelideeën vind je u terug op de website van het Huis voor Toerisme. 

Laat je verleiden door deze gastronomische route in de streek van Bergen!

Producenten die je kan bezoeken tijdens de gastronomische tocht

Le Rucher du Haut-Pays in Honnelles

Chocoladefabriek Druart in Angreau

Brasserie de Blaugies in Dour

Bedrijfsbezoek | Domaine du Chant d'Eole, wijngaard nabij Bergen

Ferme Fosselard in Quévy

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden