• Attracties
  • Bouwkundig erfgoed
  • Rondleiding en ontdekking
  • Museum of interpretatiecentrum

Villa Mageroy is een van de weinige, zo niet de enige, Gallo-Romeinse site die het hele jaar door voor het publiek toegankelijk is, terwijl de opgravingen nog gaande zijn. 

Mageroy wordt beschouwd als een uitermate belangrijke site voor de Gallo-Romeinse archeologie in België. Het grootste geklasseerde bekken in Noord-Gallië ligt binnen de muren!

Sinds 1984 werkt de vzw Arc-Hab aan de opgravingen, het bestuderen en uitleggen van de site van de Gallo-Romeinse villa van Mageroy in Habay-la-Vieille. Bij de nog lopende opgravingen is een uitgestrekt agrarisch complex aan het licht gekomen, waaronder een binnenplaats, afgebakend door een omheiningsmuur, met een oppervlakte van bijna 3 hectare.

Elk jaar nieuwe ontdekkingen

  • Elke zomer vinden er opgravingen plaats op het terrein van de villa.
  • De verkenning van de site is nog lang niet ten einde: verschillende gebouwen en de agrarische binnenplaats moeten hun geheimen nog prijsgeven.

De site biedt een bijzondere kans voor bezoekers en amateurs: de mogelijkheid om samen met de archeologen van de Arc-Hab vzw op te graven. Geniet ervan!

Rue de Mageroy 2,6723Habay
Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 1:30
Maximumduur : 2:00

Gesproken talen

Frans - Nederlands

Voorzieningen

Cafetaria

Visites

Individueel - FR - NL - Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden