• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Rondleiding en ontdekking
  • Bouwkundig erfgoed

Villa Mageroy is een van de weinige, zo niet de enige, Gallo-Romeinse site die het hele jaar door voor het publiek toegankelijk is, terwijl de opgravingen nog gaande zijn. 

Mageroy wordt beschouwd als een uitermate belangrijke site voor de Gallo-Romeinse archeologie in België. Het grootste geklasseerde bekken in Noord-Gallië ligt binnen de muren!

Sinds 1984 werkt de vzw Arc-Hab aan de opgravingen, het bestuderen en uitleggen van de site van de Gallo-Romeinse villa van Mageroy in Habay-la-Vieille. Bij de nog lopende opgravingen is een uitgestrekt agrarisch complex aan het licht gekomen, waaronder een binnenplaats, afgebakend door een omheiningsmuur, met een oppervlakte van bijna 3 hectare.

Elk jaar nieuwe ontdekkingen

  • Elke zomer vinden er opgravingen plaats op het terrein van de villa.
  • De verkenning van de site is nog lang niet ten einde: verschillende gebouwen en de agrarische binnenplaats moeten hun geheimen nog prijsgeven.

De site biedt een bijzondere kans voor bezoekers en amateurs: de mogelijkheid om samen met de archeologen van de Arc-Hab vzw op te graven. Geniet ervan!

Contact

Rue de Mageroy 2,6723Habay
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 1:30
Maximumduur : 2:00

Gesproken talen

Frans - Nederlands

Voorzieningen

Cafetaria

Visites

Groep - FR - NL - Individueel - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden