pdf

Gallo-Romeinse villa van Mageroy in Habay-la-Vieille

Sinds 1 juli 2020 hebben de meeste toeristische attracties en musea in Wallonië hun deuren opnieuw geopend voor het publiek.

We raden je aan vooraf de website te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • Bouwkundig erfgoed
  • Rondleiding en ontdekking

Villa Mageroy is een van de weinige, zo niet de enige, Gallo-Romeinse site die het hele jaar door voor het publiek toegankelijk is, terwijl de opgravingen nog gaande zijn. 

Mageroy wordt beschouwd als een uitermate belangrijke site voor de Gallo-Romeinse archeologie in België. Het grootste geklasseerde bekken in Noord-Gallië ligt binnen de muren!

Sinds 1984 werkt de vzw Arc-Hab aan de opgravingen, het bestuderen en uitleggen van de site van de Gallo-Romeinse villa van Mageroy in Habay-la-Vieille. Bij de nog lopende opgravingen is een uitgestrekt agrarisch complex aan het licht gekomen, waaronder een binnenplaats, afgebakend door een omheiningsmuur, met een oppervlakte van bijna 3 hectare.

Elk jaar nieuwe ontdekkingen

  • Elke zomer vinden er opgravingen plaats op het terrein van de villa.
  • De verkenning van de site is nog lang niet ten einde: verschillende gebouwen en de agrarische binnenplaats moeten hun geheimen nog prijsgeven.

De site biedt een bijzondere kans voor bezoekers en amateurs: de mogelijkheid om samen met de archeologen van de Arc-Hab vzw op te graven. Geniet ervan!

Praktische informatie

Duur

Minimumduur1:30
Maximumduur2:00

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Rondleiding voor groepen

Voorzieningen

  • Cafetaria
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.