• Museum of interpretatiecentrum

Het Gallo-Romeinse Museum van Waudrez bij Binche opent de deuren van de tijd om je het leven van de Gallo-Romeinen te laten ontdekken.

Het Gallo-Romeinse Museum van Waudrez is gevestigd in een 19e-eeuwse boerderij en bevindt zich op het Vicus de Vodgariacum, waar de Gallo-Romanen enkele millennia voor ons woonden.

Het museum

Je begint de rondleiding door het museum met 3 zalen en gaat dan verder met een tijdelijke tentoonstelling. Dan komt het bezoek van het Interpretatiecentrum aan de Romeinse weg.

De tentoongestelde stukken, opgegraven van de site van Vodgariacum, tonen je de Romeinse beschaving in de oude provincie Gallia Belgica. Je ontdekt het dagelijkse leven van deze beschaving, vooral door middel van reconstructies en een grote collectie keramiek van allerlei aard.

Rondleidingen

Als je kiest voor een rondleiding, krijg je toegang tot het keramieklaboratorium. Een audiovisueel verslag vervolledigt de rondleiding door het museum en presenteert de vicus, de opgravingen en andere ontdekkingen.

Voor een terugkeer naar de Gallo-Romeinse periode is het dorp Waudrez de place to be!

Contact

Chausée Romaine 14,7131Waudrez
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden