• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Rondleiding en ontdekking

De boten en de archeologische collecties die in het Gallo-Romeins Museum worden tentoongesteld, komen uit een uitzonderlijke ontdekking in Pommeroeul in 1975.

De boten zijn de enige antieke vaartuigen die vandaag nog bewaard zijn in België! De scheepswrakken zijn van internationale wetenschappelijke waarde en zijn getuige van de Gallo-Romeinse scheepsarchitectuur en binnenvaart. De boten zijn ook geklasseerd als Schatten van de Federatie Wallonië-Brussel.

Wat kan je zien tijdens je bezoek?

  • Echte schatten uit de 2e eeuw, waaronder grote binnenschepen die nog in nagenoeg perfecte staat verkeren. 
  • Veel sporen van het vroegere leven: keramiekscherven, houten voorwerpen, leder, glas en metaal, werktuigen, juwelen... 

De archeologische labo's

Het museum wil voor iedereen toegenkelijk zijn en daarom werden verschillende modules ('archeologische labo's') ontwikkeld waarbij je het museum en de collecties actief kan ontdekken.

Bezoekers met speciale behoeften

Hier vind je faciliteiten en/of activiteiten met het officiële Access-i label. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië is er een brede waaier aan activiteiten en locaties met het officiële Access-i certificaat.

Contact

Open op 22/01/2021
Rue de Nazareth 2,7800Ath
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 1:30
Maximumduur : 2:00

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Animatie - Workshops

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden