• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

De boten en de archeologische collecties die in het Gallo-Romeins Museum worden tentoongesteld, komen uit een uitzonderlijke ontdekking in Pommeroeul in 1975.

De boten zijn de enige antieke vaartuigen die vandaag nog bewaard zijn in België! De scheepswrakken zijn van internationale wetenschappelijke waarde en zijn getuige van de Gallo-Romeinse scheepsarchitectuur en binnenvaart. De boten zijn ook geklasseerd als Schatten van de Federatie Wallonië-Brussel.

Wat kan je zien tijdens je bezoek?

  • Echte schatten uit de 2e eeuw, waaronder grote binnenschepen die nog in nagenoeg perfecte staat verkeren. 
  • Veel sporen van het vroegere leven: keramiekscherven, houten voorwerpen, leder, glas en metaal, werktuigen, juwelen... 

De archeologische labo's

Het museum wil voor iedereen toegenkelijk zijn en daarom werden verschillende modules ('archeologische labo's') ontwikkeld waarbij je het museum en de collecties actief kan ontdekken.

Bezoekers met speciale behoeften

Hier vind je faciliteiten en/of activiteiten met het officiële Access-i label. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië is er een brede waaier aan activiteiten en locaties met het officiële Access-i certificaat.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Animatie - Workshops

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden