• Attracties
  • Monument

Het Fort van Saint-Héribert maakt deel uit van de gordel van de 9 Forten die de stad Namen beschermen.

Geschiedenis

Na afloop van de Frans-Pruisische oorlog van 1870 bleven de twee voormalige tegenstanders verbitterd achter. Koning Leopold I gaf opdracht aan Generaal Brialmont om Luik en Namen te versterken om zich te beschermen tegen mogelijke pogingen om ons grondgebied vanuit het oosten en zuiden over te steken. Zo ontstonden tussen 1880 en 1890 de Versterkte Posities van Luik en Namen. 

Rondom Namen ligt een gordel van negen forten met een gemiddelde straal van 6 kilometer. 

Saint-Héribert, samen met dat van Andoy, Cognelée en Suarlée een van de grootste, ligt voornamelijk op het grondgebied van Wépion. Met een hoogte van 245 meter is het het hoogste fort van de Versterkte Positie van Namen.

Evenementen

Er worden soms speciale dagen, wilde wandelingen en tentoonstellingen georganiseerd. Kijk op de website voor meer informatie.

Tips

  • Het is sterk aan te raden om een warme trui en stevige schoenen mee te nemen
  • Kinderwagens afgeraden.
COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden