• Attracties
  • Monument

Het Fort van Saint-Héribert maakt deel uit van de gordel van de 9 Forten die de stad Namen beschermen.

Geschiedenis

Na afloop van de Frans-Pruisische oorlog van 1870 bleven de twee voormalige tegenstanders verbitterd achter. Koning Leopold I gaf opdracht aan Generaal Brialmont om Luik en Namen te versterken om zich te beschermen tegen mogelijke pogingen om ons grondgebied vanuit het oosten en zuiden over te steken. Zo ontstonden tussen 1880 en 1890 de Versterkte Posities van Luik en Namen. 

Rondom Namen ligt een gordel van negen forten met een gemiddelde straal van 6 kilometer. 

Saint-Héribert, samen met dat van Andoy, Cognelée en Suarlée een van de grootste, ligt voornamelijk op het grondgebied van Wépion. Met een hoogte van 245 meter is het het hoogste fort van de Versterkte Positie van Namen.

Evenementen

Er worden soms speciale dagen, wilde wandelingen en tentoonstellingen georganiseerd. Kijk op de website voor meer informatie.

Tips

  • Het is sterk aan te raden om een warme trui en stevige schoenen mee te nemen
  • Kinderwagens afgeraden.

Contact

Chemin des Forts,5100Wépion
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden