• Attracties
  • Monument
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Fort van Loncin is een uitzonderlijke gedenkplaats en wordt beschouwd als het symbool van de Slag om Luik tijdens de Duitse aanval in 1914. Het fort is gelegen op enkele kilometers van het centrum van Luik en is in dezelfde staat bewaard gebleven als toen het tijdens de Eerste Wereldoorlog werd verwoest.

Herbeleef de explosie van het fort en het leven van de soldaten

Het bezoek aan het Fort van Loncin bevat tal van getuigenissen van het dagelijkse leven van jonge soldaten in afwachting van de oorlog. Dompel je onder in de gebeurtenissen van augustus 1914, te midden van de bombardementen. De slaapzalen, douches, gevangeniscellen, de mess van de onderofficiers en de slaapvertrekken van Generaal Leman maken deel uit van het bezoek.

Ontdek ook hoe een koepel van het fort werkte via verschillende plasmaschermen. Je herbeleeft de explosie van het fort aan de hand van een realistische klankreconstructie.

Het Fort van Loncin omvat ook een museum met een mooie collectie zeldzame voorwerpen, zoals wapens, uniformen en persoonlijke bezittingen die werden teruggevonden op de site.

De gebeurtenissen in augustus 1914, de Grote Oorlog

Het Fort van Loncin werd op 7 augustus gebombardeerd. Het verzette zich tot de 15e, toen een obus van 800 kg explodeerde in het kruitmagazijn. De verschrikkelijke explosie doodde honderden mannen en legde een deel van het garnizoen in de as.

Open de deuren naar de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog via een bezoek aan het Fort van Loncin.

Rue des Héros 15,4431Loncin
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - FR - EN - DE - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden