• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Monument

Het Fort van Loncin is een uitzonderlijke gedenkplaats bij Luik en wordt beschouwd als het symbool van de Slag om Luik tijdens de Duitse aanval in 1914.  Het fort is in dezelfde staat bewaard gebleven als toen het tijdens de Eerste Wereldoorlog werd verwoest.

Herbeleef de explosie van het fort en het leven van de soldaten

Het bezoek aan het Fort van Loncin bevat tal van getuigenissen van het dagelijkse leven van jonge soldaten in afwachting van de oorlog. Bezoek de slaapvertrekken van onder andere Generaal leman, de douches, gevangeniscellen, onderofficierskantine...  

Ontdek ook hoe een koepel van het fort werkte via verschillende plasmaschermen. Je herbeleeft de explosie van het fort aan de hand van een realistische klankreconstructie.

Het Fort van Loncin omvat ook een museum met een mooie collectie zeldzame voorwerpen, zoals wapens, uniformen en persoonlijke bezittingen die werden teruggevonden op de site.

De gebeurtenissen in augustus 1914

Het Fort van Loncin werd op 7 augustus gebombardeerd. Het verzette zich tot de 15e, toen een granaat van 800 kg explodeerde in het kruitmagazijn. De verschrikkelijke explosie doodde honderden mannen en legde een deel van het garnizoen in de as.

Open de deuren naar de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog via een bezoek aan het Fort van Loncin!

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Dieren

Huisdieren toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden