pdf

Fort van Lantin

Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
 • Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
 • 365
 • Monument

Het Fort van Lantin ligt verscholen tussen de Haspengouwse bossen, op 4 à 5 km van zijn buren Loncin en Liers en op ongeveer 8 km van Luik. Het is het enige fort van de Versterkte Positie van Luik dat geen wijzigingen heeft ondergaan. Het is een van de laatste overblijfselen van de eind 19e-eeuwse militaire bouwkunst.

Het fort van Lantin werd vanaf 10 augustus 1914 door de Duitse artillerie aangevallen en gaf zich na dagen van hevige bombardementen op zaterdag 15 augustus over.

Tussen de twee wereldoorlogen werd het fort door het Belgische leger gebruikt als munitiedepot. In 1940 werd het ontruimd in tegenstelling tot andere forten die toen herbewapend werden. Het vormt dan ook een authentieke getuige van de 19e-eeuwse militaire bouwkunst.

Spektakelparcours: leven in een fort

Een spektakelparcours brengt je bezoek aan het fort van Lantin tot leven. De videofragmenten vertellen je meer over de evolutie van de versterkingen. Het leven in het fort werd gereconstrueerd op basis van aantekeningen van een oud-soldaat. Geluid- en lichteffecten dompelen je onder in de sfeer die heerste tijdens de bombardementen van het fort in augustus 1914.

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

 • Cafetaria
 • Parking autocar
 • Parking tweewielers
 • Parking

Dieren

  Huisdieren toegelaten
  Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.