• Attracties
  • Monument
  • Sport & Ontspanning
  • Sport
  • Avonturensport
Een van de 12 forten rond Luik, ontworpen door generaal Brialmont. Samen met Pontisse op de andere oever van de Maas bezette het de meest noordelijk positie van Luik. Het fort van Barchon was het eerste dat ten onder ging door de bestormingen van het Duitse leger op 8 augustus 1914. In 1940 was haar weerstand sterker. Van 10 tot 18 mei bracht het fort herhaaldelijk slagen toe aan de vijand die reageerden met een voortdurend bombardement van artillerie en Stukas.
Open van april tot november: elke 2de zondag in de maand om 14u.
Het bezoek begint met een diavoorstelling en eindigt met een bezoek aan het museum.
Inlichtingen: Roger Weeckmans, Rue Fossé Piron 47, 4672 Saint-Rémy - tel: 04/387 58 37 - Raymond Pierre, Rue de barchon 60, 4671 Housse - tel: 04/387 59 71.
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Cafetaria

Visites

Groep - DE - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden