• Tentoonstelling

Folon. Les Sculptures. Foto's van Thierry Renauld. Een fototentoonstelling in de Espace Wallonie van 4 september tot en met 4 december 2021.

Wallonie-Bruxelles International zet deze herfst de beeldhouwwerken van Jean-Michel Folon(1934–2005) in de kijker, zoals gezien door de ogen van zijn vriend Thierry Renauld.

In deze unieke expo zijn een vijftigtal afdrukken verzameld die de Brusselse fotograaf vastlegde tussen 1995 en 2008. 

In 1995 ontdekt de fotograaf toevallig de eerste expositie van beeldhouwwerk van Jean-Michel Folon in Brussel, op de Kleine Zavel. Hij is zo onder de indruk dat hij de kunstenaar een paar weken later een kleine verzameling foto's van de beeldhouwwerken aanbiedt, aangevuld met een fijngevoelige tekst, geschreven door een van zijn vrienden, Jean-Claude Georges. Folon is opgetogen over deze kijk op zijn creaties en vraagt Thierry Renauld om voortaan zijn belangrijkste tentoonstellingen van beeldhouwwerken te fotograferen. 

Folon schreef later het volgende over zijn verstandhouding met de fotograaf: "Soms gebeurt er iets dat betekenis geeft aan wat je creëert. De ontmoeting met Thierry Renauld was voor mij een zeldzaam moment. Hij had in mijn gedachten gelezen (...) Wanneer de zon mijn sculptuur streelt, geeft ze die meteen een ander leven. Wanneer de blik van Thierry een sculptuur bekijkt, volgt hij de weg van de zon. Zijn blik luistert naar het licht. Door de ogen van Thierry Renauld leest mijn sculptuur als onverwachte poëzie."

Deze tentoonstelling is een realisatie van Wallonie-Bruxelles International, de Fondation Folon - La Hulpe en Thierry Renauld in samenwerking met VISITWallonia.be en Wallonië.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 04 september tot 04 december 2021.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden